GERAARDSBERGEN - Verzoekschrift tot het opleggen van last tot herstel van twee gemeentewegen –voetwegen in toepassing van art. 42 van decreet gemeentewegen

C21

GERAARDSBERGEN - Verzoekschrift tot het opleggen van last tot herstel van twee gemeentewegen –voetwegen in toepassing van art. 42 van decreet gemeentewegen

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie_
Armand vraagt aan de stad om twee voetwegen te openen.- Foto Marc Colpaert
 
Armand Matthijs van Rebus vzw is niet te spreken over het feit dat twee voetwegen afgesloten zijn op het grondgebied van Geraardsbergen. Hij vraagt aan de stad om hier zo vlug mogelijk iets aan te doen. Het gaat ook over twee voetwegen die ook in het kader van het goedgekeurd gemeentebesluit van 10.11.2020 (trage wegen plan) werden opgenomen als te herstellen op korte termijn(KT).
 
1. Voetweg 32 vanaf de woningen Hoge Buizemont 230-232 Overboelare
 
Deze voetweg ligt nu bijna pal of even ten westen van dé attractie en krachttoer van de treintunnel (30 meter diep en 401 meter lang) op de lijn Geraardsbergen-Edingen(opening 1866).Een vier a vijftal jaren terug werd de voetweg  op vraag van de bouwende aangelande tijdelijk afgesloten en verlegd naar de westkant van een nieuwbouw daar. Vandaag is het tracé wel duidelijk langs de oprit, recent werd er een struik op geplant, een hekken op het tracé is afgesloten (naar het voorbeeld van voetweg 8 Atembeke, Brusselstraat?) en loopt verder langs een hondenkennel en een geparkeerde politiecombi. Verder komen we aan bij de westkant van een diep uitgegraven ‘trog’  met daaronder de treintunnel.
 
Wij verwachten het volledig en veilig herstel (met aanduiding aan de oprit)  van deze unieke voetweg op en langs de Oudenbergheuvel.
 
 
 
2.       Voetweg 50 en 51 aan Kalenberg, Zarlardinge
 
In deze straat-wijkje loopt de voetweg tussen woning 3 en 8 achter ten noorden van de woningen 5 en 6.
 
Het tracé is grotendeels toegankelijk maar werd bij het begin en het einde afgesloten (zogenaamd om ‘uitgebroken koeien op te vangen’). Ook ligt er daar wel wat snoeisel en gemaaid gras. Met de corona-crisis gingen meer mensen stappen in de buurt en dan worden dergelijke wegen  verder (terug) ontdekt. Maar de weg herstellen is een andere kwestie, want steun van de overheid komt er blijkbaar niet (niet antwoorden op vragen) en zo worden aangelanden en buren nodeloos tegen elkaar opgezet.
 
Deze straat op de noordelijke punt van Zarlardinge met grensgemeenten Lierde en Brakel vraagt een herstel van meerdere  voetwegen als rustige en toeristische verbinding tussen dorpen, een ijsboerderij, een klein natuurreservaat, een hotel, een kampeerplaats. "Wij verzoeken om een snelle en duidelijke aanpak in toepassing van bestaande wetgeving en de verdere ruime en gezonde ontwikkeling van buren, bezoekers en de totale regio", besluit Armand Matthijs voor Rebus vzw.
 

  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jun 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 08 jul 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert/Marc Sluys | 30 jun 2021

archief