Stad GERAARDSBERGEN zet in op activiteiten met focus op het Nederlands

C21

Stad GERAARDSBERGEN zet in op activiteiten met focus op het Nederlands

A_a_unnamed__3_
Gabriël Schaut.- Ingezonden foto
Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts trekt 25.632 euro uit voor taalstimulerende activiteiten in stad Geraardsbergen. In totaal zullen er in Vlaanderen 55  projecten van start gaan voor een bedrag van twee miljoen euro. “De projecten worden georganiseerd door lokale besturen in samenwerking met tal van lokale partners. Met ondersteuning vanuit de Vlaamse Regering kunnen we bijna 40.000 leerlingen bereiken.”
Kinderen uit gezinnen van wie de thuistaal niet het Nederlands is, lopen vaak een verhoogd risico op een hobbelig schoolparcours. Daarom zet de Vlaamse Regering fors in op de kennis van de Nederlandse taal. Ze hebben als doel kinderen en jongeren die thuis weinig of geen Nederlands spreken te helpen om onze Nederlandse taal beter te leren kennen tijdens schoolvakanties of tijdens naschoolse momenten. 

“In onze stad zijn er heel wat kinderen waarvan de thuistaal niet het Nederlands is”, zegt N-VA voorzitter Gabriël Schaut van N-VA Geraardsbergen. “Deze projecten helpen hen de kennis van onze taal bij te spijkeren en hen zo extra kansen te bieden op een sterke taalontwikkeling.”  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jul 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 10 dec 2021

archief