GERAARDSBERGEN - Vlaanderen Feest viREUSvrij

C21

GERAARDSBERGEN - Vlaanderen Feest viREUSvrij

Foto_repetitie_in_de_arena
Reuzengilde feest op 11 juli
 

 

De Geraardsbergse reuzen Goliath, Gerarda en Kinneke Baba waren het laatste anderhalf jaar, net zoals het overgrote deel van de wereld, gedoemd om in hun kot te blijven.   Maar de “bevrijding” is nabij en die kans wou de reuzengilde van Geraardsbergen niet onbenut laten.

 

Dean De Smet, secretaris van de Reuzengilde Geraardsbergen, alsook van de Cultuurraad Geraardsbergen, verduidelijkt:  “Het jaar 2020 begon voor ons als Reuzengilde reeds in mineur, want onze eerste belangrijke uitstap van het jaar, de Krakelingenstoet, viel letterlijk en figuurlijk in het water, eerst door stormweer, daarna door de opmars van het COVID-virus.  We waren genoodzaakt al onze uitstappen één voor één te annuleren.  Gelukkig konden we in 2020 wel nog de drie splinternieuwe houten hoofden van onze drie reuzen, waar we zo trots op zijn, voorstellen aan de Geraardsbergenaren.

Nu de COVID-maatregelen een stuk soepeler zijn en de zomerarena aan “Den Bleek” in het leven werd geroepen, schoot de Reuzengilde onmiddellijk weer in actie.  “De zomerarena was voor ons de uitgelezen kans om onze reuzen, voor het eerst dit jaar, opnieuw te laten dansen”, gaat Dean verder.

“Samen met ‘denderend KLEIN’, ‘Cultuurraad Geraardsbergen’, ‘Stad Geraardsbergen’ en ‘Vlaanderen Feest’, besloten we om op onze Vlaamse feestdag, zoals het betaamt, een muzikaal meezingfestijn te organiseren, met optredens van onze lokale reuzenvrienden Manu Lion, aka “Giesbaargs van ’t vat”, zanger Stefaan De Neve, de streetband ‘Uit de Klakke’ en de one-man-band SMET-à-porter.  Drie uur lang zullen zij het beste van zichzelf geven met liedjes over onze stad en onze reuzen, en met vele andere gekende Vlaamse meezingklassiekers.  Het feit dat ons evenement in minder dan een week zo goed als uitverkocht was, betekent dat folklore nog altijd leeft bij de “Giesbergeneir” en dat ze onze mooie reuzen in hun hart dragen!”, zegt Dean fier.

 

Speciaal voor deze gelegenheid schreef Stefan De Smet, beter gekend als SMET-à-porter, een nieuw lijflied voor de reuzen, toepasselijk genaamd ‘REUS’.  Hij brengt dit in première in de arena.

Ook komen de mensen van ‘Erfgoed Vlaamse Ardennen’ langs in de arena, waar zij trots hun nieuwe geïllustreerde boek ‘Gerarda en het Erfgoedfeest’, een boek waarin onze Geraardsbergse reuzin Gerarda de hoofdrol speelt en de lezer meeneemt op ontdekking langs het vele erfgoed dat de Vlaamse Ardennen rijk zijn. 

 

Zondag 11 juli zomerarena Den Bleek, Guilleminlaan, van 14.30 tot 17.30 uur. Info via Facebookpagina van de Reuzengilde Geraardsbergen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 10 dec 2021

archief