GERAARDSBERGEN - GO! Dender hield een strapdag

C21

GERAARDSBERGEN - GO! Dender hield een strapdag

Screenshot_20210917-0928522
De kinderen van GO! Dender n volle actie tijdens de strapdag
 

Vrijdag stond de 15de Strapdag op de schoolkalender van GO!Dender. Op deze dag stapten en trapten de leerlingen naar school. De auto bleef op stal met een aangename, rustige schoolomgeving tot gevolg.

‘s Morgens wachtte de kinderen een verrassing aan de poort. Er was door juf Vicky en juf Yasmine  een volledig parcours met hoepels, kegels, banken en stokken om over te springen  uitgestippeld. De fietsers, rolschaatsers, skaters konden dan weer slalommend de speelplaats bereiken.

Tijdens de voormiddag gingen alle kinderen van de lagere school per klas nog eens stappen en rijden op het parcours. In de namiddag waren de kleuters aan de beurt.

In de namiddag werd op de speelplaats met zijn allen het straplied gezongen. Dit konden de ouders volgen via livestream.

Het zich dagelijks actief naar school verplaatsen door te strappen biedt de vele voordelen. Naast een aangename schoolomgeving is het bewezen dat beweging positieve effecten heeft op het fysiek en mentaal welzijn. Kinderen zitten fris en met een betere concentratie in de klas. Bovendien is het goed voor de ontplooiing van kinderen, bevordert het de sociale contacten en draagt het bij tot een beter klimaat.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 10 dec 2021

archief