Fotoboek zet 60ste GP Borremans in de kijker

C21

Fotoboek zet 60ste GP Borremans in de kijker

Ed00b652-1795-11ec-b116-e0abfc9e4795_web_scale_0
Het bestuur sportkomiteit Viane samen met auteurs fotoboek Jimmy Godaert en Rusty Deprez
 

Het  Koninklijk Sportkomiteit Viane organiseert maandag 20 september voor de 60ste  keer De Grote Prijs Paul Borremans. Deze wielerwedstrijd is naast een sportwedstrijd een sociaal bindmiddel voor de kermisvierende Vianenaars.

Voor deze jubileumeditie gaf het Sportkomiteit een fotoboek uit rond de  Grote Prijs samengesteld door redacteur Jimmy Godaert en graficus Rusty Deprez. “Het werd een fotoretrospectieve met nadruk op foto’s, wel met enige tekstduiding. We willen vooral die zes decennia lokale wielergeschiedenis in beeld brengen”, zegt Stefan Van Vreckom van het organiserende Koninklijk Sportkomiteit Viane.

Uit het fotoboek blijkt nog dat het Sportkomiteit meer pijlen op de boog had dan enkel het organiseren van de GP. Het zorgde voor enkele memorabele natourcriteriums op de Muur, jeugdwedstrijden, een cyclocross voor wegwielrenners en in 1999 was er de organisatie van het Belgisch kampioenschap met publiekslieveling Ludo Dierckxens als winnaar.

De wedstrijd

De 60ste De Grote Prijs Paul Borremans start om 14u00 aan het Vianeplein. De renners leggen 168 km af in 14 ronden van 12 km. Het parcours loopt langs het Vianeplein, de Akrenstraat, de Lindenberg en de Kouterstraat in Viane en zo naar Bever waar de Burcht, de Kerkhove, de Plaats, de Kamstraat aangedaan wordt. Op het grondgebied Galmaarden kan men de renners zien in de Pijpestraat, de Herhout en de Edingseweg.

Benieuwd wie de opvolger van Lionel Taminiaux, kom dan zeker naar de 60ste  keer De Grote Prijs Paul Borremans.

         

www.koninklijksportkomiteitviane.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 10 dec 2021

archief