GERAARDSBERGEN - Rederijkerskamer speelt Haar Naam Was Sarah

C21 Css

GERAARDSBERGEN - Rederijkerskamer speelt Haar Naam Was Sarah

Groepsfoto
De cast van Haar Naam Was Sarah
 

De Koninklijke Rederijkerskamer Sint-Pieter Vreugd en Deugd moest in 2020 noodgedwongen de laatste voorstellingen van Haar Naam Was Sarah in het Arjaantheater afgelasten. De voorstellingen die wél al plaatsvonden, konden rekenen op zeer positieve reacties dus wil de vereniging nu het weer kan extra voorstellingen organiseren.

De nieuwe data in het Arjaantheater zijn zaterdag 16 oktober om 20:00 u, zondag 17 oktober om 15:00 u, woensdag 20 oktober om 20:30 u, vrijdag 22 oktober om 20:30 u en zaterdag 23 oktober om 20:00 u.

Dit oorlogsverhaal van Tatiana de Rosnay werd door Nederlander Leon van der Sanden bewerkt tot een theaterstuk. Huisregisseur van de vereniging Marc Houtekier neemt de regie op zich. Een samenvatting:

In de nacht van 16 juli 1942 wordt de 10-jarige Sarah met haar ouders opgepakt en naar het Velodrome d'Hiver in Parijs gebracht. Zij heeft ongezien haar kleine broertje in een kast verstopt en belooft hem later te bevrijden, maar Sarah wordt weggevoerd en ziet hem nooit meer terug. Zestig jaar later moet Amerikaanse journaliste Julia in Parijs een artikel schrijven over die gebeurtenis. Zij zoekt in archieven naar de ware toedracht en ontdekt een geheim van haar schoonfamilie. Ondanks het advies zich daar niet mee te bemoeien, probeert de journaliste het spoor van Sarah te volgen.

Het Vélodrome d'Hiver was een wielerstadion in Parijs dat tot het begin van de Tweede Wereldoorlog gebruikt werd voor sportwedstrijden. Het complex werd op 16 en 17 juli 1942 echter ingezet als verzamelpunt voor joden die tijdens een grootschalige razzia in Parijs opgepakt waren door de Franse politie, in opdracht van de Duitse bezetter. Ze moesten daar enkele dagen zonder eten verblijven, om van daaruit te worden gedeporteerd naar doorgangskampen en dan verder naar Auschwitz. Nog geen honderd van hen hebben de oorlog overleefd.

Wie de afloop van het verhaal wil kennen, kan bij alle leden een kaart kopen of reserveren via
0473/85.30.61 of de website www.rederijkerkamerspvd.be. Kaarten kosten 10 euro. De rederijkerskamer is op Facebook te vinden via www.facebook.com/RederijkerskamerGeraardsbergen

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief