GOEFERDINGE - Dorpsraad zorgt voor twee boekenruilkasten

C21 Css

GOEFERDINGE - Dorpsraad zorgt voor twee boekenruilkasten

Https___static
De Goeferdingse dorpsraad plaatse 2 boekenruilkasten, wat een overdonderend succes bleek
 

In  Goeferdinge plaatste de Dorpsraad twee koelkasten aan de parochiezaal langs de Schoolstraat die zullen dienen als boekenruilkasten. Ze zijn dus niet gevuld met verfrissende drankjes, wel met een assortiment boeken. Het gaat om afgedankte horecakoelkasten die door de dorpsraad omgebouwd zijn tot boekenruilkasten.

“Een initiatief dat een nieuwe start betekent voor onze vereniging die door corona meer dan een jaar inactief was ”, zegt Chris De Nooze, voorzitter van de dorpsraad Goeferdinge. “Het ruilen van boeken  versterkt de sociale cohesie want mensen komen er samen voor een boek en een babbel. Het was meteen een succes en we plannen zelfs al een derde boekenruilkast.”

In de ruilkasten kunnen de Goeferdingenaren kiezen uit een ruim aanbod. “Alle genres zijn vertegenwoordigd, zelfs kinderboeken. Momenteel beschikken we over driehonderd boeken, het grootste deel is een schenking van een ex-collega. Elk boek kreeg een stempel van de dorpsraad, zo vermijden we dat de boeken na lezing niet meer terugkeren naar de kast en op een rommelmarkt belanden.”

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief