GERAARDSBERGSE sportcecreatris Robert Van Damme overleden

C21

GERAARDSBERGSE sportcecreatris Robert Van Damme overleden

Fb_img_1633793916894
Robert Van Damme

Robert Van Damme is overleden. Hij was van 1954 tot 2012 het gezicht van de sport in Geraardsbergen. Als secretaris en medestichter van heel wat sportverenigingen en kreeg dan ook de bijnaam supersecretaris.

In 1954 was Van Damme medestichter van kaatsclub Op en Over. Bij de Geraardsbergse kaatsclub Pelote zat hij eveneens  in het bestuur. Tevens stond Robert mee aan de wieg van de stedelijke sportraad en van de vzw stedelijke sportinfrastructuur. Hij fungeerde er telkens als secretaris. Van Damme zette ook zijn schouders de wandelclub Padstappers waar hij naast medeoprichter en secretaris was.

In 1997 werd Van Damme tijdens de verkiezing van de sportlaureaten gelauwerd in de categorie Sportverdienste, een erkenning voor zijn jarenlange inzet voor de sport. In 2012 moest de man om gezondheidsredenen zijn functies in de sportwereld om gezondheidsredenen neerleggen.

Van Damme volgde jarenlang de gemeenteraad vanaf zijn vertrouwde stek op de publieksbanken en was op de CD&V-lijst acht keer kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen. Hij raakte nooit verkozen.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief