Jubilerend koor ‘De Fall’ schenkt plunje aan het GERAARDSBERGSE Manneken – Pis

C21

Jubilerend koor ‘De Fall’ schenkt plunje aan het GERAARDSBERGSE Manneken – Pis

Dsc_0106
Jubilerend koor ‘De Fall’ schenkt plunje aan Manneken – Pis
 

Naar aanleiding van het 75 jarig bestaan en de erkenning ‘Koninklijk’ van het gemengd zangkoor ‘De Fall’ schonk de jubilerende vereniging een plunje ‘Renaud’ aan het Manneken – Pis. De naam is een eerbetoon  aan pater Renaud die in 1946 een jongenskoor oprichtte.  Tijdens de oorlogsjaren 1914-1918 luisterde het koor de misvieringen in de Karmelietenkerk op  krikte het moreel wat op die moeilijke periode.

De pater componeerde zelf liederen onder de naam P.J.B. Fall. Hij overleed in 1924 en toen er in 1946 een nieuw mannenkoor werd opgericht in het Karmelieten, kreeg dat de naam De Fall. In 1987 kwamen er dames bij en is De Fall van een louter mannenkoor geëvolueerd naar een gemengde zangvereniging.

Het oudste ventje van Geraardsbergen werd uitgedost in een zwart smoking broekje, een wit hemd met lange mouwen bedrukt met muzieknoten, een zwarte strik, een zwart vestje met links ‘De Fall’ en rechts 75 jaar 2021 geborduurd en zwarte leren schoentjes.

Koorlid Mevrouw Ivonne Bauwens heeft het kostuum ontworpen.

De toespraken werden gehouden door prince van de broederschap Olav Geerts, de schepen van cultuur mevrouw Ann Panis, en de voorzitter van ‘De Fall’ mevrouw Yolande Godyns.

Peter en meter voor deze gelegenheid waren het jongste mannelijk koorlid, de heer Tom Walraevens en het langst in dienst zijnde koorlid die tevens de eerste vrouw in het koor is, mevrouw Mariette De Vos.

Tevens werden kleermaakster mevrouw Ivonne Bauwens en het tweede langst actieve koorlid mevrouw Monda Scheerlink opgenomen als ambassadeur in de Broederschap van het Geraardsbergse Manneken – Pis.

Na afloop van de ceremonie bracht ‘De Fall’ een mimi concert.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 29 nov 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief