GERAARDSBERGEN - Distilleerderij Acker & Go schenkt 341ste plunje aan Manneken - Pis

C21

GERAARDSBERGEN - Distilleerderij Acker & Go schenkt 341ste plunje aan Manneken - Pis

Dsc_0269
Distilleerderij Acker & Go schenkt 341ste plunje aan Manneken - Pis
 

Alfred Van Acker & Hilde Goossens van de Geraardsbersgse distilleerderij Acker & Go schonken het 341ste  plunje als ‘Stoker’aan het Geraardsbergse  Manneken-Pis en dit ter gelegenheid van hun 5 jarig bestaan.

 

Het verhaal van distilleerderij Acker & Go  begon bij de overgrootvader van Alfred die een stokerij in Lochristi had. Tot aan WO I was de stokerij actief, jammer genoeg werd al het koper opgeëist door de bezetter… Het enige wat nog over bleef, was de alcoholmeter van 1897… Alfred en Hilde besloten om dit nieuw leven in te blazen en ook een meerwaarde te bieden aan de overproductie van fruit en andere grondstoffen via destillatie.

 

De Gybergh 42 op basis van vlierbes, hyssop en lavendel; een houtgelagerde versie de Gybergh 42 Wooded en de Gybergh 48 op basis van steranijs, kardemom en citrus zijn hun basisdistillaten Acker & Go  produceert. Tevens volgt distilleerderij het fruitseizoen en vertrekt van de grondstof om al hun likeuren te maken. Om Geraardsbergse specialiteit nog verder te promoten hebben ze de unieke Mattentaartenlikeur ontworpen.

 

Voor het 5 jarig bestaan van stokerij Acker & Go werd de oudste burger van Geraardsbergen uitgedost in een beige broek, blauw hemdje met voorschort en een mini stookketeltje. Tevens werden de schenkers van het plunje, Alfred Van Acker & Hilde Goossens, door prince Olav Geerts opgenomen als ambassadeur in de Broederschap van het Geraardsbergs Manneken-Pis.

De ceremonie werd besloten met een proeverijtje van de Mattentaartenlikeur.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief