GERAARDSBERGEN - Rederijkerskamer Sint-Pieter Vreugd en Deugd viert 545ste verjaardag

C21

GERAARDSBERGEN - Rederijkerskamer Sint-Pieter Vreugd en Deugd viert 545ste verjaardag

Bestuur_545_jaar
Het bestuur van De Vodden
 

Vzw Koninklijke Rederijkerskamer Sint-Pieter Vreugd en Deugd blies maar liefst 545 kaarsjes uit. Met hun oprichting in 1476 is de rederijkerskamer zelfs de oudste vereniging van de Stad Geraardsbergen. Genoeg reden om van 2022 een feestjaar te maken met drie theaterproducties.

De aftrap werd afgelopen oktober gegeven met de herneming van “Haar naam was Sarah”, een theaterproductie die de rederijkers tot tweemaal toe door de coronapandemie moesten uitstellen. O ndertussen vond in cultuurcafé The Preacher het verjaardagsfeest plaats met een voorstelling van de festiviteiten.

Drie theaterproducties

In maart 2022 speelt de rederijkerskamer het amusante “Shakers” in het Koetshuis van het Abdijpark. Vier vrouwen met erg verschillende karakters werken in een cocktailbar. Ze vertellen honderduit over hun leven, soms uitermate assertief dan weer erg kwetsbaar, maar altijd zeer gedreven…

In juni 2022 wordt het spannend in het Arjaantheater, want dan spelen de rederijkers de psychologische thriller “De Rode Knop”. Een groep komt aan op een onbewoond eiland voor het avontuur van hun leven, maar niemand weet wat dit concreet betekent. Stilaan leren ze elkaar kennen en ontdekken ze wat de uitdaging inhoudt. Wat begon als een onbezorgde vakantie, verandert snel in een mysterieus raadsel…

Eindigen doen de rederijkers in november 2022 met een komedie van Feydeau, “Een vlo in het oor”. Mevrouw Raymonde Chandebise verkeert in de veronderstelling dat haar trouwe man vreemdgaat. Zij wordt gesterkt in die vermoedens wanneer zij tussen de post van haar man een pakje vindt met daarin een paar van zijn bretellen. De afzender van dit pakje is Hotel du Minet Galant, een hotel dat niet direct bekend staat als een familiepension… Dit stuk is bovendien een vaudeville, een theatervorm waaraan de rederijkers hun bijnaam – de Vodden – te danken hebben. Een stuk zoals dit kon dus niet ontbreken in het feestjaar.

Andere evenementen op de feestagenda

Het jaarlijkse eetfestijn staat gepland in het eerste weekend van februari 2022. Iedereen is welkom in het parochiaal centrum van Overboelare voor een breughelavond met ambiance in een lichte Valentijnsfeer.

“Wij spelen geen geschiedenis, wij zijn geschiedenis.” Met dat motto doet de rederijkerskamer jaarlijks mee in de Krakelingenstoet. Terecht, met 545 jaren aan geschiedenis op de teller. In 2022 vindt de stoet plaats op zondag 27 februari.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 nov 2021
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief