GERAARDSBERGEN - Restauratiepremie van 100.000 euro voor renovatie van het kasteel van Boelare

C21 Css

GERAARDSBERGEN - Restauratiepremie van 100.000 euro voor renovatie van het kasteel van Boelare

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie_
Beeld ter illustratie.- Foto Marc Colpaert
 
Geraardsbergen verkrijgt  een restauratiepremie van 100.000 euro van Matthias Diependaele voor de renovatie van het kasteel van Boelare in Geraardsbergen laat Gabriël Schaut, de voorzitter van de N-VA Geraardsbergen ons weten.
 
 
Geraardsbergen mag alweer een subsidie van 100.000 euro ontvangen, ditmaal voor het renovatieproject 'Kasteel van Boelare'. "Ons cultureel erfgoed is, net als onze taal, een ultieme uiting van onze identiteit. Dit verdient dan ook de nodige aandacht", aldus Gabriël Schaut, voorzitter N-VA Geraardsbergen.
  
Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele zet het licht op groen voor verschillende restauratieprojecten in de provincie Oost-Vlaanderen. De Vlaamse overheid kent voor deze projecten samen een premie van 350.000 euro toe. ‘Dankzij de standaardpremie kunnen eigenaars van onroerend erfgoed via een eenvoudige procedure snel een ondersteuning krijgen om hun erfgoed te onderhouden. Ik ben erg blij dat er massaal gebruik gemaakt wordt van deze regel om het erfgoed in goede conditie te houden. Dat is de beste manier om dure restauraties in de toekomst te vermijden.’, aldus minister Diependaele. 
 

Minister Diependaele: “Het kasteel van Boelare staat momenteel leeg en wordt herbestemd tot ruimte voor socio-culturele activiteiten met een keuken voor de rusthuisgroep ‘Baronie van Boelare’ en een conciërgewoning. De gevels en daken hebben nood aan onderhoud en het interieur is bij een vorige verbouwingsfase zwaar beschadigd. De geplande werken zullen zorgen voor het onderhoud en herstel van het erfgoed. Concreet gaat het over restauratiewerken aan het exterieur van de watervleugel en aan het interieur van de parkvleugel. Gevels, daken en schrijnwerk van de watervleugel worden gerestaureerd en geschilderd. In het interieur van de parkvleugel worden vloerroosteringen hersteld net als de historische pleisterplafonds.” Voor de restauratiewerken is een premie van 100.000 euro toegekend. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief