GERAARDSBERGEN - Armand is niet blij met de nieuwe stads- en bedrijvenkaart

C21 Css

GERAARDSBERGEN - Armand is niet blij met de nieuwe stads- en bedrijvenkaart

A_armand_kaart
Zopas kregen alle  Geraardsbergenaars een ‘stads- en bedrijvenkaart’ met de leuze ‘koop slim, koop lokaal’ in de bus. Volgens Armand Matthijs van de vzw Rebus is deze kaart niet volledig, want er staan geen routes op voor fietsers en wandelaars blijven ook nu in de kou staan. Er is geen melding gemaakt van voetwegen, fietspaden en andere belangrijke zaken voor de zwakke weggebruiker.
 
De inwoners van deze stad zijn natuurlijk meer dan consumenten.  Zij willen zich in alle vrijheid kunnen verplaatsen in alle richtingen. Ze zijn allemaal bekommerd om hun gezondheid. En een groeiende groep stelt zich meer en meer vragen over deze totale gezondheid en een gezonde, veilige en leefbare toekomst. "Daarom vragen we u uitdrukkelijk om deze kaart  meteen aan te passen aan de grondrechten, wetgeving rond gemeentewegen en gelijke kansen voor alle bewoners. Dat betekent dat de ‘auto-kaart’, op papier en digitaal wordt bijgewerkt voor hen zich rollend, stappend, trappend, ook varend  willen of moeten verplaatsen in alle richtingen in het centrum en de deelgemeenten. Dit betekent de aanduiding van voetpaden, voet- of buurtwegen, wettelijke fietspaden en –straten. En daarenboven met vermelding van de verschillende plaatsen waar we kunnen spelen, bewegen, met elkaar babbelen, de band herstellen met de natuur, creativiteit ontwikkelen. Al deze wegen en plekken worden aangeduid met eenvoudige wettelijk voorziene en duurzame middelen. Dat betekent dan ook dat er een einde wordt gemaakt aan een beleid van achteruitstelling, discriminatie van een grote groep mensen of uiteindelijk van iedereen", doet  Armand Matthijs een oproep naar de stad.
Een stad met welvaart en welzijn neemt iedereen mee en zorgt voor daadwerkelijke ondersteuning en verbinding tussen iedereen.  In deze wat sombere tijden van gezondheids- en natuurcrisis is het meer dan ooit nodig dat we in beweging komen en blijven. Daaraan willen we volop en meer dan ooit meewerken. Geraardsbergen beweegt, voor en met iedereen, toch?

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jan 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief