GERAARDSBERGEN - YouthStart helpt Geraardsbergse jongeren om hun dromen voor de toekomst te realiseren

C21 Css

GERAARDSBERGEN - YouthStart helpt Geraardsbergse jongeren om hun dromen voor de toekomst te realiseren

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie_
Illustratiebeeld Marc Colpaert
 
Lokaal Bestuur Geraardsbergen biedt in samenwerking met YouthStart een gratis achtdaags traject aan voor jongeren tussen 16 en 30 jaar die niet naar school gaan en niet werken. De bedoeling is om jongeren te activeren richting arbeidsmarkt, schooluitval tegen te gaan en de jeugdwerkloosheid terug te dringen.
 
 Gratis training
 
De YouthStart-training is een intensieve coaching van acht dagen die jongeren toelaat hun eigen talenten te ontdekken en te werken aan een plan voor de toekomst volgens hun interesses en mogelijkheden. Onder begeleiding van twee trainers en samen met een tiental andere jongeren zetten ze een stappenplan uit om hun doelen te bereiken. In groep werken ze aan zelfvertrouwen, krijgen ze zicht op waar ze goed in zijn, ontvangen ze tips om te solliciteren of een overzicht van opleidingen die interessant zijn voor hen. Ook de IT-vaardigheden worden bijgestuurd of verfijnd waar nodig.
 
De training zorgt ervoor dat meer dan 70% van de deelnemers geactiveerd wordt, in de vorm van het opstarten van een zelfstandige activiteit, de zoektocht naar vast werk of het volgen van een opleiding.
 
Meer informatie en inschrijven
 
De training in Geraardsbergen gaat door op 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21 en 22 juni 2022, telkens van 9 tot 17 uur in De Spiraal, Zakkaai 29. Info en aanmeldformulier vind je op https://youthstart.be/evenement/geraardsbergen01/.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief