GERAARDSBERGEN - De stad gaat meer aandacht geven aan de fietsers

C21 Css

GERAARDSBERGEN - De stad gaat meer aandacht geven aan de fietsers

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie_
Illustratiebeeld Marc Colpaert
 

Op 3 juni was het Wereldfietsdag en dat liet Geraardsbergen niet onopgemerkt voorbij gaan. Elke fietser die vrijdagochtend langs de Kaai reed, kreeg een applaus en een gezond tussendoortje van de Fietsersbond. Op deze Wereldfietsdag werd ook het charter ‘Sterk fietsbeleid’ ondertekend, waarmee de stad aantoont dat ze sterk inzet op vervoer met de fiets. Scholieren in Geraardsbergen en medewerkers van het lokaal bestuur werden aangemoedigd om op Wereldfietsdag zoveel mogelijk met hun tweewieler te komen. De Fietsersbond stond al vroeg paraat langs de Kaai om de voorbijrijdende fietsers aan te moedigen met een applaus en te bedanken met een lekkere appel omdat ze kiezen voor een slim en gezond vervoermiddel.

Fietsbeleidsplan

Geraardsbergen trekt in het meerjarenplan 2020-2025 volop de kaart van de fiets. De stad wil niet enkel wielerstad zijn, maar ook een fietsstad met veilige fietsverbindingen. De ambitieuze doelstellingen van Geraardsbergen op vlak van fietsen en fietsinfrastructuur zijn opgenomen in het fietsbeleidsplan. Dit plan omvat 73 acties die onderverdeeld zijn in 5 ambitieuze doelstellingen om Geraardsbergen fietsvriendelijker te maken:

 

Iedereen gezond: gezondheid

Iedereen op de fiets: toegankelijkheid

Iedereen veilig op de fiets: veiligheid

Iedereen combimobiel: combimobiliteit

Iedereen comfortabel met de fiets naar Geraardsbergen: fietsnetwerk en fietsomgeving

Charter ‘Sterk fietsbeleid’

Naar aanleiding van Wereldfietsdag tekende Geraardsbergen het charter ‘Sterk fietsbeleid’. Hiermee wordt opnieuw een actie uit het fietsbeleidsplan gerealiseerd. Dit charter benadrukt het grote potentieel en de vele voordelen van fietsen, zowel voor functionele als voor recreatieve doeleinden.“Steeds meer mensen in Geraardsbergen zijn vragende partij voor meer en betere fietsinfrastructuur. Fietsen is makkelijk, goedkoop en gezond. Daarom willen we de fiets nog centraler zetten in het mobiliteitsbeleid. Met de ondertekening van het charter ‘Sterk fietsbeleid’ maken we ons sterk om concrete acties te ontwikkelen en de komende jaren te realiseren” zegt schepen van Mobiliteit Fernand Van Trimpont.

Luister naar de fietser

In 2022 gaat Geraardsbergen sowieso verder aan de slag met het uitgangspunt ‘Luister naar de fietser’. Dit omvat onder meer: Het maken van nieuwe fietsroutekaarten waarbij elke weggebruiker via www.fietstrack.ugent.be/welkom/geraardsbergen knelpunten langsheen fietsroutes kan aangeven; Het plaatsen van fietsbeugels op de locaties uit de grote fietsenquête; Het in kaart brengen van welke fietsverbindingen prioritair veiliger en comfortabeler zullen worden gemaakt.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jun 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief