GERAARDSBERGEN - Het Onkerzeleplein 5 weken een bruisende ontmoetingsplek

C21 Css

GERAARDSBERGEN - Het Onkerzeleplein 5 weken een bruisende ontmoetingsplek

A__a__winnik_
 
In juli wordt het Onkerzeleplein vijf weken lang (van 25 juni t.e.m. 29 juli) omgevormd tot een bruisende, groene en gezonde ontmoetingsplek dankzij De Bouwdoos. Vanuit de idee van meer sociale samenhang, ontmoeting en verbinding kozen de inwoners zelf de invulling van het plein. Het resultaat: een speeltoren, een kruiden drive-in, zitgelegenheid, een tribune met bomencirkel... Vanaf zaterdag 25 juni wordt deze nieuwe invulling goed zichtbaar: de buurtbewoners bouwen het plein dan helemaal op.
 
 
Op zaterdag 2 juli wordt het plein officieel ingewijd met een startfeest. Vanaf 18.30 uur nodigen we iedereen uit voor een glaasje, een babbel en een streepje muziek. De fanfare van de KSA verwent ons met een optreden en ook Hugo De Praatpaal zorgt voor de nodige muzikale ondersteuning. Burgemeester Guido De Padt en schepen van Stadsontwikkeling Fernand Van Trimpont knippen het lintje door.
 

De Bouwdoos is een project van SOLVA, Logo Gezond+, Avansa Vlaamse Ardennen-Dender en het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen. Het wordt gesubsidieerd via het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, Vlaanderen en de Provincie Oost-Vlaanderen. Meer info is terug te vinden op www.geraardsbergen.be/bouwdoos of de Facebook groep “De Bouwdoos Onkerzele 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief