GERAARDSBERGEN - Corona rukt opnieuw op in Geraardsbergen: voorzichtigheid is aangewezen

C21

GERAARDSBERGEN - Corona rukt opnieuw op in Geraardsbergen: voorzichtigheid is aangewezen

Editie_geraardsbergen_ziekenhuis_3__kopie_
Neem u voorzorgen tegen de corona.- foto marc Colpaert
 

Overal in Vlaanderen rukt het coronavirus opnieuw op. Ook Geraardsbergen ontsnapt er niet aan. Onze stad bevindt zich momenteel in code rood, doordat het aantal besmette personen de laatste dagen sterk gestegen is. Paniek is niet nodig, voorzichtigheid is wel aangewezen. 

 “De laatste maanden is ons sociale leven weer op gang gekomen, na een moeilijke herfst en winter waarin corona alweer de toon had gezet. De vele evenementen en het samenkomen met onze naasten doen deugd. Corona behoort echter niet tot het verleden. Het aantal besmettingen in onze stad stijgt sterk. We roepen onze burgers dan ook op om voorzichtig te zijn en zorg te dragen voor de meest kwetsbaren. Wie nog geen coronabooster (derde prik) heeft gekregen, kan die bovendien nog steeds krijgen”, zegt burgemeester Guido De Padt.

 

Voorzorgsmaatregelen

 De volgende regels blijven nuttig om het coronavirus in te dijken en besmettingen zo veel mogelijk te voorkomen:

Spreek zoveel mogelijk buiten af met anderen;

Spreek je toch binnen af, ventileer de ruimte waarin je je bevindt;

Hou afstand: 1,5 meter is de norm;

Blijf thuis als je ziek bent;

Vermijd handen geven;

Zorg voor een goede basishygiëne: was je handen regelmatig met water en zeep, hoest of nies in de binnenkant van je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes;

Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan.

Boostervaccin

Een volledige vaccinatie is noodzakelijk om optimaal beschermd te zijn tegen het coronavirus. Een boosterprik maakt daar deel vanuit. Wie zijn/haar boosterprik nog niet gehad heeft, kan die nog steeds krijgen. Op www.geraardsbergen.be/vaccinatie staat uitgelegd hoe burgers zich daarvoor kunnen aanmelden.

Inwoners die ouder zijn dan 80 jaar en immuungecompromitteerden hebben intussen recht op een tweede booster (of de zogenaamde vierde prik). Zij krijgen een officiële uitnodigingsbrief. Het lokaal bestuur van Geraardsbergen hoopt dat zij hier massaal op in gaan.

 

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jul 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief