GERAARDSBERGEN- Kom de Wereldwinkel ontdekken tijdens de Week van de Fair Trade

C21

GERAARDSBERGEN- Kom de Wereldwinkel ontdekken tijdens de Week van de Fair Trade

Editie_geraardsbergen_stad_4__kopie_
Illustratiebeeld foto marc Colpaert
 
Kom de Wereldwinkel in Geraardsbergen ontdekken tijdens de Week van de Fair Trade. Tijdens de Week van de Fair Trade (5 tot en met 15 oktober) organiseren de Oxfam Wereldwinkels tal van acties en leggen ze de link tussen klimaat en eerlijke handel. In de winkels lopen er tijdens de Week van de Fair Trade verschillende productacties: zo krijg je bij aankoop van vier pakken koffie een leuke verrassing. De week wordt afgesloten in stijl op 15 oktober wanneer de Wereldwinkels hun deuren feestelijk open gooien en er heel wat te proeven en ontdekken valt.
Ook ligt er een klimaatpetitie in de winkels waarbij Oxfam België concrete ambitieuze klimaatmaatregelen eist van onze verschillende overheden. De petitie die ondertussen al ruim 3000 handtekeningen telt, zal Oxfam overhandigen aan de betreffende ministers naar aanleiding van de VN-klimaatconferentie in november in Egypte. Iedereen die de petitie ondertekent krijgt een kleine zakspiegel aangeboden om aan te geven dat zij (wij) de oplossing zijn voor het klimaatprobleem.
Op dinsdag 4 oktober zullen enkele vrijwilligers van de wereldwinkel aan de trappen van het stadhuis de gemeenteraadsleden vragen om de Oxfam-spiegel te tekenen als signaal dat zij achter onze klimaateisen staan.Fair Trade maakt immers deel uit van de rechtvaardige oplossingen voor de klimaatcrisis. Enerzijds staan rechten als veilige arbeidsomstandigheden en een billijke vergoeding centraal in het engagement. Anderzijds gebeurt fairfradeproductie altijd met respect voor het milieu. Dat betekent: vermindering van de CO2-uitstoot, vermindering van de waterbehoefte, bescherming van bossen en verbetering van de bodemvruchtbaarheid. Ten slotte garandeert het de producenten genoeg inkomen om zich aan te passen aan de steeds extremere klimaatomstandigheden die hun gewassen bedreigen.  
“Klimaatrechtvaardigheid maakt deel uit van handelsrechtvaardigheid, het ene is niet mogelijk zonder het andere. Met deze petitie willen we het beleid een spiegel voorhouden en van onze politici rechtvaardige klimaatoplossingen en een ambitieus klimaatbeleid eisen,” aldus Angela Van Dijck lokale vrijwilligster bij de wereldwinkel van Geraardsbergen.
Oxfam zette als pionier fair trade op de kaart in België. Vrijwilligers, klanten en sympathisanten strijden al 50 jaar tegen structureel onrecht en machtsmisbruik en vóór ondersteuning van tientallen producentencoöperaties. Die strijd is nog niet gestreden. En intussen bevindt de wereld zich in een meervoudige crisis die vraagt om radicale oplossingen. Eerlijke handel speelt daarin een onmisbare rol, net zoals de duizenden Oxfam-vrijwilligers.
De Oxfam-wereldwinkel Geraardsbergen is gelegen aan de Weverijstraat 123 en is open op maandag van 9u30 tot 12u30, op woensdag van 14u tot 17u en op zaterdag van 9u30 tot 12u30 en van 14u tot 17u.
 
 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 okt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief