GERAARDSBERGEN - SOS Wilde Dieren zette de deuren open voor het publiek

C21

GERAARDSBERGEN - SOS Wilde Dieren zette de deuren open voor het publiek

20221002_155505__kopie_
Het was er gezellig druk.- Foto Marc Colpaert
 
20221002_155934__kopie_
Ze vangen ook tal van duiven op. - Foto Marc colpaert
 
20221002_160132__kopie_
Gezellig iets drinken.- Foto Marc Colpaert
 
Op  zondag 2 oktober was het weer zover! Vanaf 10 uur gooide SOS Wilde Dieren  zijn deuren open voor het grote publiek.  Zo kon je niet enkel nader kennismaken met de werking van het opvangcentrum, maar ook met alle wilde dieren die bij hen te gast zijn. Ze zijn actief in tal van Pajotse gemeenten. De toegang was nog steeds gratis, toen de regen stopte stroomde het volk het opvangscentrum binnen.
 
SOS Wilde Dieren is een erkend Vlaams Opvangcentrum voor Vogels en wilde dieren (VOC). De vereniging is voornamelijk actief in de streek van de Vlaamse Ardennen, het Pajottenland en Zuid-West-Vlaanderen. Honderden wilde dieren worden hier jaarlijks verzorgd. Het ultieme doel is de dieren na hun herstel opnieuw vrij te laten in de natuur. Het gaat dan bijvoorbeeld om uit het nest gevallen jongen, om zieke of vergiftigde dieren of om verkeersslachtoffers.
 

Na twee jaar zonder opendeurdag was het opnieuw feest bij SOS Wilde Dieren! Voor het eerst sinds de pandemie gingen de deuren weer wijd open voor het grote publiek. De voorbije twee jaar werden er intussen heel wat mooie projecten gerealiseerd.  Zo nam SOS Wilde Dieren dit  jaar bijvoorbeeld de nieuwe buitenvolières rond het Wildlife Hospital in gebruik. "Wij zijn dit jaar uitermate blij dat er zoveel mensen naar ons opvangcentrum kwamen. De regen was eerst nog wat spelbreker maar nadien stroomden de mensen ons centrum binnen", aldus een tevreden Philip.  Meer info op www.sos-wildedieren.be. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 okt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief