GERAARDSBERGEN - De stad test mee het alarmeringssysteem BE-Alert op 6 oktober

C21

GERAARDSBERGEN - De stad test mee het alarmeringssysteem BE-Alert op 6 oktober

A_be_alaert
 
BE-Alert, het systeem dat inwoners op de hoogte brengt van een noodsituatie, wordt op donderdag 6 oktober 2022 nationaal getest. Ook Geraardsbergen doet mee. Het grote voordeel van BE-Alert? Wie zich inschrijft op het systeem, krijgt meteen een sms, e-mail of telefoon als er bijvoorbeeld een grote brand, overstroming of stroomonderbreking is.
Nationale test
Geraardsbergenaars die ingeschreven zijn op BE-Alert (op de dag van vandaag zijn dat er zo’n 3.600) ontvangen op donderdag 6 oktober een test-sms’je. Door BE-Alert te testen, kan onze stad de noodprocedures inoefenen. Bovendien zetten we zo het systeem nog een keer in de kijker. Het is dan ook heel belangrijk om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie.
 
Registratie
Om een test-sms te ontvangen moet de inwoner zich registreren. Dit kan heel gemakkelijk en volledig gratis op www.be-alert.be. We roepen iedereen dan ook op om zich massaal in te schrijven.
 
Actualisatie van gegevens
Een tip die we willen meegeven aan iedereen: onderhoud goed je profiel op BE-Alert. Je kan je persoonlijke gegevens altijd aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen. Bovendien kan je tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast je thuisadres zeker ook je werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie).
 
 Dit doe je in enkele stappen:
 
Surf naar www.be-alert.be.
Meld je aan met je e-mailadres en het paswoord dat je koos bij registratie.
Vul je gegevens aan.
Klik onderaan op de knop ‘Bevestigen’.

  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 okt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief