GERAARDSBERGEN - Lokaal Bestuur Geraardsbergen verwent leden jeugdbeweging tijdens Dag van de Jeugdbeweging

C21

GERAARDSBERGEN - Lokaal Bestuur Geraardsbergen verwent leden jeugdbeweging tijdens Dag van de Jeugdbeweging

Editie_geraardsbergen_processie_2__kopie_
Jeugdbewegingen in de kijker.- Foto Marc Colpaert
 
Vrijdag 21 oktober vindt de jaarlijkse “Dag van de Jeugdbeweging” plaats: het ideale moment om de Geraardsbergse jeugdbewegingen en hun vele vrijwilligers in de kijker te plaatsen en hen in de watten te leggen met heel wat leuke activiteiten.

 

 Op het programma

 
Van 6.30 tot 8.45 uur worden alle kinderen en jongeren die in hun jeugdbewegingsuniform naar school komen getrakteerd op een lekker fair trade ontbijt op het Stationsplein. Dit wordt aangeboden in samenwerking met Oxfam Wereldwinkel. Tussen 17 en 19 uur kunnen kinderen van 6 t.e.m. 12 jaar in hun jeugdbewegingsuniform gratis spelen in ‘t Repespeeltje. Na schooltijd staan er ‘massaspelen’ klaar aan sportcentrum De Veldmuis. Jongeren van 12 t.e.m. 16 jaar die in uniform langskomen, strijden er voor de titel van strafste jeugdvereniging. Vanaf 19 uur zijn alle +16-jarige leden en leiding welkom aan sportcentrum De Veldmuis voor een gezellig kampvuur. Voor een kleine bijdrage van 5 euro ontvangen ze een drankje en à volonté croque monsieurs. Om 21.30 uur neemt jeugdhuis De Ressort over met de ‘Nacht van de Jeugdbeweging’. Afspraak in De Spiraal.
 
 
 
“Geraardsbergen heeft een rijk jeugdverenigingsleven. 4 chiro’s, de JNM (Jeugdbond voor Natuur en Milieu), Jokri, de KSA en scoutsgroep Akabé (voor kinderen met een beperking) bezorgen meer dan 800 kinderen en jongeren heel wat plezier. Ook jeugdhuis De Ressort, jeugdclub Haslud en Speelplein Guustje kunnen niet in het rijtje ontbreken. Elk van hen draait volledig dankzij de enthousiaste inzet van vrijwillige jongeren. Zij verdienen het om vandaag én elke andere dag in de bloemetjes gezet te worden”, besluit schepen van Jeugd Fernand Van Trimpont.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief