GERAARDSBERGEN - Wies De Graeve komt naar de bibliotheek

C21

GERAARDSBERGEN - Wies De Graeve komt naar de bibliotheek

Editie_colpaert_natuur_3__kopie_
Illustratiebeeld Foto Marc Colpaert
 
Amnesty International afdeling Geraardsbergen heeft Wies De Graeve, directeur van Amnesty International Vlaanderen, uitgenodigd op donderdag 20 oktober om 20u in de bibliotheek (2° verdieping). Hij zal het hebben over de mensenrechten. De inkom is gratis.
 
Biografie
Wies De Graeve is de directeur van Amnesty International Vlaanderen. In die functie leidt hij het secretariaat van de mensenrechtenorganisatie in Brussel. Voordien was hij ruim tien jaar actief bij het Vlaams Vredesinstituut. Als  Amnesty-directeur focust hij op actuele internationale en Belgische mensenrechtenvraagstukken, de groei van Amnesty als mensenrechtenbeweging en de strategische ontwikkeling van onderzoek, beleidsbeïnvloeding en activisme voor meer mensenrechtenimpact. In december 2018 publiceerde hij zijn eerste boek ‘Het recht om mens te zijn’ naar aanleiding van de 70e verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.
 
Inhoud lezing
Na de Tweede Wereldoorlog namen de nog maar net opgerichte Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aan. Dertig artikels sommen de basisnoden van ieder mens om mens te zijn op. Ze gaan over welzijn, identiteit, veiligheid en vrijheid. Zeven decennia na het aannemen van de Verklaring worden mensenrechten nog altijd vanuit allerlei hoeken en op allerhande manieren uitgedaagd. Wies De Graeve, directeur van Amnesty International Vlaanderen, neemt de handschoen op en presenteert vol overtuiging het alternatief. Hij toont hoe mensenrechten ook in deze complexe tijden een bruikbaar moreel kompas zijn om een consequente en menselijke houding aan te nemen in moeilijke dossiers als het hoofddoekendebat, de terreurdreiging, de doodstraf en de vluchtelingencrisis. Aan de hand van concrete thema’s illustreert Wies De Graeve dat mensenrechten geen hol, theoretisch concept zijn, maar dat ze de kracht hebben om de weg te effenen voor meer rechtvaardigheid, gelijkheid en vrijheid.
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief