GERAARDSBERGEN - Lokaal Bestuur Geraardsbergen legt plannen stadsontwikkeling voor

C21

GERAARDSBERGEN - Lokaal Bestuur Geraardsbergen legt plannen stadsontwikkeling voor

Editie_geraardsbergen_processie_3__kopie_
Geraardsbergen gaat werk maken van stadsontwikkeling.- Foto Marc Colpaert
 
Op dinsdag 6 december presenteert Lokaal Bestuur Geraardsbergen zijn toekomstplannen voor de ontwikkeling van het Geraardsbergse stadscentrum. Tijdens het infomoment bieden infopanelen een eerste zicht op de verschillende concepten. Iedereen kan er ook zijn/haar voorkeuren aangeven. De Geraardsbergse handelaars krijgen een dag eerder de kans om de plannen in te kijken.

 Van meerjarenplan naar uitwerking

 
In zijn meerjarenplan 2020-2025 heeft het lokaal bestuur van Geraardsbergen uitgeschreven hoe het de stad gezonder (groener, properder en duurzamer) toegankelijker (veiliger, autoluwer, kind- en seniorvriendelijker en fietsvriendelijker) en aangenamer (aantrekkelijker en levendiger) kan maken.
 
Deze beleidsintenties werden “vertaald” naar 7 verschillende vernieuwingsconcepten voor het stadscentrum. Sommige daarvan kunnen op kortere termijn gerealiseerd worden, andere zijn ideeën voor de lange termijn. Wel passen ze perfect binnen de toekomstvisie om Geraardsbergen uit te bouwen tot een gezonde, toegankelijke en aangename stad.
“Tijdens het infomoment leggen we zeven concepten voor aan de Geraardsbergenaars. We vinden het belangrijk dat zij deze tijdig kunnen inkijken en hun mening kunnen geven. Op die manier vullen we de stadsvisie samen met onze handelaars en burgers in en bouwen zij heel concreet mee aan het Geraardsbergen van morgen. We hopen dan ook dat iedereen massaal naar het infomoment komt om mee na te denken over de toekomst van het stadscentrum”, zegt schepen van Stadsontwikkeling Fernand Van Trimpont.
 
Praktisch
 
Het infomoment vindt plaats op dinsdag 6 december van 16 tot 20 uur in het stadhuis op de Markt. Iedereen kan vrij langskomen. Inschrijven is niet nodig.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief