GERAARSBERGEN - Het moet veiliger voor voetgangers en fietsers in Geraardsbergen

C21

GERAARSBERGEN - Het moet veiliger voor voetgangers en fietsers in Geraardsbergen

Editie_geraardsbergen_straat_2__kopie_
Het kan veiliger voor voetgangers en fietsers in Geraardsbergen.- Foto Marc Colpaert
 
Er is omgevingvergunning gevraagd, na de afbraak van twee woningen daar op het terrein langs de noordkant Astridlaan en bij aansluiting –rode lichten- met Zonnebloemstraat voor; -grootwarenhuis (1500 m²), een fastfoodketen en petanqueterreinen. De VZW Rebus heeft tal van bezwaren en is van oordeel dat het veel veiliger kan voor de voetgangers en fietsers. 

Deze planning situeert zich in woongebied met mogelijkheid van winkels. In de omschrijving van het kleinstedelijk gebied-nog steeds niet beslist !(=kern van de stad) staat er best geen grote winkelketens meer komen ten oosten van de lichten daar, richting Schendelbeke. Achter het bedoeld terrein ligt nog woongebied en,  meer westelijk recreatiegebied (tussen sporthal de veldmuis) en terreinen voetbalclub KSV (die daar willen uitbreiden-voorlopig geblokkeerd).

 De vzw Rebus heeft tal van bezwaren, ook anderen hebben gelijkaardige of uitgebreider bezwaren. Momenteel is de Astridlaan het voorbeeld van steeds meer dichtslibbend autoverkeer. Ernstige fietspaden en vrije voetpaden bestaan er niet. Openbaar vervoer komt niet langs. Het stadscentrum heeft hier ook te kampen met ernstige leegstand, autofiles en verminderde aantrekkelijkheid. Steeds meer projecten lopen hier vast omdat de stad een ‘algemeen wervend project’ mist en weinig of geen rekening houdt met traag verkeer, dreiging van zware overstromingen in stadskern, aangepaste bouwhoogte, niet uitbaten van aantrekkelijke en historische plekken (abdijpark, grupellopark, dierkost, bleek, denderland...). Ook weigert men hier ook wat elders steeds meer vanzelfsprekend wordt, van de bouw van brug of tunnel rond drukke en gevaarlijke autoplaatsen..

 Bezwaar OMV 2022 157 061 Astridlaan 100 tot 104

Onze bezwaren tegen dit project zijn gebaseerd op gegevens inzake mobiliteit, sociale samenhang, behoefte aan recreatie en toekomstige klimaatgerichtheid:

1-de plaats en omgeving is een of het typevoorbeeld van groeiende grote autofiles, ongezonde lucht, natuurvernietiging  en de afwezigheid van veilige voorzieningen-netwerk voor personen die zich met hulpmiddelen, te voet, met de fiets, met openbaar vervoer  willen of moeten verplaatsen;

2-er zijn geen veilige oversteekmogelijkheden (brug of tunnel) voor de groep van mensen die geen autovoertuig (willen) bezitten op deze drukke auto-verkeersader;

3-het aankopen van voeding en zaken voor dagelijks gebruik moet kunnen  in kleinschaliger winkels in de woonomgeving van de bewoners (handelscentrum stad, wooncentra Ophasselt, Moerbeke, Zandbergen…;

4-het project sluit niet aan of  bemoeilijkt en verhindert de ontsluiting en ontwikkeling van de aanliggende buitensport-recreatiezone tussen huidige binnensporthal en de buitensportmogelijkheden huidige Sportkring KSV.

Rebus kiest voor een ruimtelijke ordening zonder aanslepende en stuitende discriminatie voor bevolkingsgroepen en met ambitie voor de gezonde ontwikkeling van mensen en de natuur.

 

 

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief