GERAARDSBERGEN - Karmelieten viert hun jaarlijks Krakelingenfeest

C21

GERAARDSBERGEN - Karmelieten viert hun jaarlijks Krakelingenfeest

E55799c6-1269-4c2e-9ee1-58ec2c96db24__kopie_
Ingezonden foto's
 
Img_4897__kopie_
 
Img_4899__kopie_
 
Img_4921__kopie_
 
Img_4877__kopie_
 
Op 17 februari vierde het Sint-Jozefsinstituut, in de volksmond ook wel ‘t Karmelieten genaamd, haar jaarlijkse Krakelingenfeest. Leerlingen kwamen verkleed als jonkvrouwen en ridders naar school en vierden samen feest met traditionele volksdansen. Voorafgaand aan dit evenement namen ze deel aan tal van activiteiten zoals gegidste rondleidingen in de stad, workshop mattentaarten maken en krakelingen gaan bakken bij bakkerij Van Belle.
 
 
Het hoogtepunt was de Krakelingenworp waarbij men de gekende mastellen kon vangen die vanuit de schoolramen werden gegooid. Dit zorgde voor veel hilariteit en plezier onder de leerlingen en een gevoel van samenhorigheid. Tussen de honderden krakelingen zaten ook 4 gouden krakelingen die ingewisseld konden worden voor een waardebon. 
 
 
Directeur a.i. Maarten De Boe aan het woord: "We beleefden na een lange coronapauze een fantastische editie van het Krakelingenfeest op school. Het was prachtig om te zien hoe de leerlingen opgingen in het spektakel. We willen alle leerkrachten, leerlingen en medewerkers bedanken die hebben geholpen om van dit feest een succes te maken” Met dit succesvolle Krakelingenfeest kan basisschool ‘t Karmelieten terugkijken op een geslaagd evenement waarbij traditie, cultuur en creativiteit centraal stonden.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 31 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief