GERAARDSBERGEN opnieuw uitgeroepen tot FairTradeGemeente

C21

GERAARDSBERGEN opnieuw uitgeroepen tot FairTradeGemeente

Https___static
De stad Geraardsbergen kreeg in 2016 de titel van "FairTradeGemeente" en die werd uitgereikt door Danka De Croo van Fair Trade Belgium en Eddy Couckuyt, provinciaal gedeputeerde voor Ontwikkelingssamenwerking.
 

Sinds 2016 is Geraardsbergen een FairTradeGemeente. Deze titel werd nu herbevestigd. Hiermee toont de stad aan dat ze zich blijft engageren voor eerlijke en duurzame handel door lokaal, ecologisch en fair te denken én te doen.

 

Samen met lokale handelaars, scholen, organisaties… promoot en ondersteunt Lokaal Bestuur Geraardsbergen eerlijke handel. Ook de Noord-Zuidkoepel (het overlegorgaan van organisaties die in Geraardsbergen actief zijn op het vlak van duurzame ontwikkeling) ondersteunt heel wat projecten. Ze wil hiermee burgers sensibiliseren rond duurzame ontwikkeling. Twee projecten in de kijker:

 

  • Wekelijkse korteketenmarkt: elke zaterdag van 10 tot 13 uur kan je terecht op de korteketenmarkt in Hunnegem voor producten van lokale producenten.

 

  • Fairtradefietskaart: fiets langs lokale producenten en verkopers met de fairtradefietskaart. Check de deelnemende handelaars op www.geraardsbergen.be/ontwikkelingssamenwerking of haal een fairtradefietskaart bij infokantoor Visit Geraardsbergen op de Markt.

 

“We zijn blij dat we deze titel opnieuw in de wacht sleepten. Hiermee tonen we aan dat Geraardsbergen en haar inwoners eerlijke handel en lokale, duurzame landbouw een warm hart toedragen. Voor interne of externe evenementen (vrijwilligersbeurs, nieuwjaarsreceptie…) kiest het lokaal bestuur bewust voor fairtradeproducten en we promoten de plaatselijke, duurzaam geproduceerde producten van bij ons. Zo dragen we bij aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden als voor de duurzame, lokale producent hier bij ons”, zegt schepen van Internationale solidariteit Fernand Van Trimpont.

 

Noteer alvast vrijdag 6 oktober 2023 in de agenda voor de algemene quiz van de Noord-Zuidkoepel. Afspraak in jeugdcentrum De Spiraal.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2023
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 15 jul 2024
Jimmy GODAERT | 11 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief