GERAARDSBERGEN - CD&V-raadsleden organiseerden een infoavond over de nieuwe pachtwet

C21

GERAARDSBERGEN - CD&V-raadsleden organiseerden een infoavond over de nieuwe pachtwet

20230317_211405
Ingezonden foto
 
20230317_202437
 
Vorig weekend organiseerden CD&V-gemeenteraadsleden Paul Pardon en Johan Quintelier een infomoment over de nieuwe pachtwet voor de Geraardsbergse landbouwers. “Binnen de Vlaamse meerderheid is in samenwerking met minister van Landbouw Brouns een hervorming uitgewerkt die de pachtwetgeving in Vlaanderen transparanter, evenwichtiger en meer eigentijds moet maken”, laat gemeenteraadslid Paul Pardon weten. “De Vlaamse pachtwetgeving heeft in het verleden haar nut bewezen, maar ze is niet meer van deze tijd. Ze was nuttig om pachters die landbouwgrond bewerkten de nodige juridische bescherming te bieden, maar er werd vastgesteld dat eigenaars niet meer snel geneigd zijn om hun grond aan een boer toe te vertrouwen. Daarom is er een nieuw pachtdecreet op komst om de regelgeving rond pacht naar de 21e eeuw te brengen.”
Gemeenteraadslid Johan Quintelier: “We vinden het belangrijk om de landbouwers te informeren en uitleg te geven over de belangrijkste wijzigingen, nog voor het nieuwe pachtdecreet in voege gaat. We waren dan ook heel blij dat we Vlaams parlementslid en gewezen minister van landbouw Joke Schauvliege wisten te strikken om vanuit haar expertise over landbouw deze toelichting te geven.”
Dat het thema sterk leeft bij de landbouw werd aangetoond door de grote opkomst. Een 60-tal aanwezigen kregen een grondige uitleg over het pachtdecreet en mevrouw Schauvliege vulde haar toelichting aan met een uitgebreide uitleg over het stikstofakkoord, waarna er nog lang werd nagepraat.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 16 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief