Leerlingen College GERAARDSBERGEN organiseren fuif voor het goede doel

C21

Leerlingen College GERAARDSBERGEN organiseren fuif voor het goede doel

Af
De leerlingen van het zesde jaar van het Sint-Catharinacollege organiseren dit jaar opnieuw hun jaarlijkse fuif voor het goede doel.
 

De leerlingen van het zesde jaar van het Sint-Catharinacollege organiseren dit jaar opnieuw hun jaarlijkse fuif. Zij hielden in oktober ook al een tweedaags filmfestival. Deze evenementen zijn enkele jaren geleden opgestart met als doel de afstuderende leerlingen te leren ondernemen. Hierbij staan duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid centraal. Zo gaat elk jaar het grootste deel van de opbrengst naar goede doelen die de leerlingen zelf uitkiezen.

De winst wordt verdeeld:

-      Vierduizend euo wordt gebruikt voor de 100-dagenviering van alle laatstejaarsstudenten zodat de kosten hiervan binnen de perken blijven voor alle studenten.

-     Tweeduzend euro wordt geschonken aan het sociale fonds van het college. Hiermee ondersteunen we een deel van de kosten van de schoolactiviteiten voor de laatstejaarsleerlingen.

-      Het resterende deel van de winst wordt ieder jaar geschonken aan een goed doel.
Hierbij staat het welzijn van onze lokale gemeenschap centraal (vzw’s die bekommerd zijn om het welbevinden in onze eigen streek). Dit jaar willen we vierduizend euro schenken aan Home Magnolia, een begeleidingshuis voor jongeren in Geraardsbergen.


De voorbije jaren steunden wij organisaties zoals De Kanteling in Herzele, het Kankerfonds in Leuven, Den Boomgaard in Lierde, het OCMW-wijkcentrum in Geraardsbergen, Natuurpunt Geraardsbergen, SOS Wilde dieren in Geraardsbergen en De Kleppe in Everbeek.

Op deze manier hoopt de school de leerlingen ondernemingszin en maatschappelijke betrokkenheid bij te brengen, gekoppeld aan enkele evenementen waar ze zelf veel plezier aan beleven.

Wij hopen dat veel mensen dit intiatief willen steunen. Fuifbandjes kunnen aangekocht worden bij de zesdejaars van het Sint-Catharinacollege. U kan ook contact opnemen met stefanie.vanderbeken@sccg.be of facebookpagina.
Wie niet kan of wil aanwezig zijn kan de doelen altijd steunen door een steunkaart te kopen aan 3 euro

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mrt 2023
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 29 nov 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief