GERAARDSBERGEN - De eerste editie van de MUT trail is een feit

C21

GERAARDSBERGEN - De eerste editie van de MUT trail is een feit

A_logo_outthere_running_crew
 

Met de eerste editie van de MUT trail is een nieuwe legende geboren. Op dit moment telt de teller al meer dan 500 deelnemers en 15 nationaliteiten. De trail claimt met maar liefst 2000 hm op de langste afstand terecht de steilste trail van Vlaanderen te zijn. De leden van de organisatie (vzw OUT THERE, lid van de Vlaamse bergsport federatie) zijn stuk voor stuk doorwinterde lokale trail lopers met ervaring tot ver buiten Vlaanderen. Met Maarten Joye (6e ultra vd Jura), Roel Bruylandt (Topsportkine, UTMB, 2e Master Montagn’hard), Raphael Van Laetem (bergsportcoach) en partners Karel Sabbe (tandarts, ceo ultratrailcoaching, recordhouder, finisher Barcklay marathons) en Victor Richard (ultratiming, 2e TOR des glaciers) hebben we een sterk team.

 
Ervaring genoeg om deze avontuurlijke sporttak naar vlaanderen te brengen. 
 
De eerste editie van de MUT trail biedt 4 wedstrijden aan, allemaal in lijn  gelopen. Starten kan al vanaf 12 km, er is ook een 30 km en een marathon versie. Het ultrapubliek wordt op haar wenken bediend met een 80km afstand. Het kloppend hart van de MUT, het traildorp, bevindt zich op de Gavers in Geraardsbergen. Geraardsbergen heeft er met deze trail ongetwijfeld een nieuwe parel bij. Doorheen de geschiedenis beroemd omwille van de Muur, Mannekepis, het immer kloppend wielerhart en de Dender, binnenkort berucht om zijn trail. Waar de koers op de platgetreden paden blijft, neemt de MUT trail je mee langs de mooiste hellingen, schitterende singletracks, open velden en gevoelige natuurgebieden. Heel wat passages zijn eenmalig opengesteld voor de MUT trail. Dit is een unieke gelegenheid om deze mythische regio van een andere kant te ontdekken. 
 
Alle afstanden doen de Muur aan. De ultra-afstand start aan de voet van het Foreest (Schorisse) en brengt je al slingerend door o.m. Het natuurreservaat het Burreken, de Ijskelder, de Brakelse en Everbeekse bossen aan de voet van de Muur. De beklimming van de Muur stellen we nog even uit. De ultra lopers sluiten na een passage aan het traildorp aan op het marathon parcours. Het parcours van zowel de marathon als de 30 en 12 km speelt zich af tussen de Muur, de Bosberg en de Markvallei. Je zult verstelt staan van waar die hoogtemeters blijven komen.  Er wordt vertrokken vanaf verschillende startlocaties en er is publiek transport voorzien naar de diverse startplaatsen.  
 
MUT wil ook meer zijn dan een trail. Op elke bevoorrading is muziek voorzien,  er zijn gpx’en ter beschikking van de supporters om de lopers te kunnen volgen en bij aankomst wordt het traildorp omgetoverd in een festivalzone met live muziek. Oh ja, bijna vergeten. We streven een zo klein mogelijk ecologische voetafdruk na en werken daartoe samen met Natuurpunt en de Helix. Een deel van de inkomsten van de MUT wordt opnieuw geïnvesteerd in ons favoriet stukje natuur op en rond de Muur!   Meer info op : www.mut-trail.be 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 apr 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 24 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 16 feb 2024

archief