GERAARDSBERGEN - Vlaams Belang Geraardsbergen tegen kazerne op Godsbergkouter

C21

GERAARDSBERGEN - Vlaams Belang Geraardsbergen tegen kazerne op Godsbergkouter

Johan_sirjacobs_vb
Johan Sirjacobs.- Ingezonden foto
 
Vlaams Belang Geraardsbergen spreekt zich duidelijk uit tegen de kazerne op de Godsbergkouter in Geraardsbergen en steunt het comité “Red de Godsbergkouter”. Het comité had CD&V, die zegt op te komen voor de landbouwers, om een standpunt gevraagd. Maar CD&V gaat in Geraardsbergen zonder verpinken akkoord met het opofferen van vele hectares goede landbouwgrond. 
Johan Sirjacobs, bestuurslid van Vlaams Belang Geraardsbergen en inwoner van het nabijgelegen Waarbeke, zegt: “Vlaams Belang is niet zo hypocriet als CD&V, wij gaan hier zeker niet mee akkoord. Wij staan achter onze boeren en vinden dat er geen Vlaamse landbouwgrond gebruikt moet worden voor Waalse werkgelegenheid, voor deze kazerne op de Godsbergkouter.” Het Vlaams Belang was vanaf het begin kritisch over het kazernedossier. Niet alleen lokaal, maar ook op het niveau van de Vlaamse overheid. Vlaams Parlementslid Stefaan Sintobin heeft al op 14 april 2022 aan toenmalig Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) gevraagd: “Zal de minister (van Landbouw) met de minister van Defensie (federaal minister Ludivine Dedonder van de PS) in gesprek gaan om haar te overtuigen geen kazerne te plaatsen op vruchtbare landbouwgrond?” Johan Sirjacobs vult aan: “Maar dat heeft mevrouw Crevits natuurlijk niet gedaan, want de CD&V hecht teveel belang aan hun postjes in de federale regering.”
En het gaat hier over veel meer dan landbouwgrond: uit de informatie van de vzw “Red de Godsbergkouter” blijkt dat de rust, de natuur, het welzijn en de gezondheid van de inwoners van Geraardsbergen bedreigd worden door de komst van het grootschalige “Kwartier van de Toekomst”. Terwijl het stadsbestuur tegelijkertijd, als toppunt van hypocrisie, de citymarketingcampagne “Geraardsbergen is Top” lanceert waarin de rust en de natuur van Geraardsbergen worden geprezen.
Vlaams Belang gemeenteraadsfractieleider Hans De Gent heeft lokaal oppositie gevoerd door kritische vragen te stellen over de achterbakse werkwijze van het stadsbestuur, waarbij de gemeenteraad pas op de hoogte werd gebracht na het indienen van het dossier. Hij vroeg ook om een volksraadpleging over dit thema en stelde zich onlangs vragen over de KMO-gronden die rap aan SOLVA werden overgedragen. Hans De Gent zegt: “Voor alle duidelijkheid, wij zijn zeker niet tegen kazernes of tegen investeringen in defensie, of tegen investeringen in werkgelegenheid. Maar er zijn voor deze kazerne veel betere locaties dan de Godsbergkouter. Die keuze is alleen gemaakt door de PS minister Dedonder omdat de kazerne dan tegen de taalgrens ligt en er bijkomende jobs voor Walen gecreëerd worden, ten koste van onze Vlaamse landbouwgrond en ten koste van het welzijn van onze inwoners.”

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 24 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 16 feb 2024

archief