GERAARDSBERGEN - Fraai werk over de Geraardsbergse dokter Arthur Broeckaert (1894-1977)

C21

GERAARDSBERGEN - Fraai werk over de Geraardsbergse dokter Arthur Broeckaert (1894-1977)

A_arthur_broeckaert

 Onder ruime belangstelling vond op zondag 7 mei in de kapel van de voormalige priorij Hunnegem de voorstelling plaats van de fraaie publicatie "Over het literaire erfgoed van dr. Arthur Broeckaert  Schrijver tussen twee oorlogen". De auteur is Dirck Surdiacourt, die al jaren uitmunt door zijn schitterende publicaties over diverse facetten van het rijke cultureel verleden van de Oudenbergstad en haar omgeving.

 
Iedere publicatie van Surdiacourt en dus ook die over Broeckaert is het resultaat van ernstig en langdurig voorafgaand onderzoek. Elke publicatie van Surdiacourt valt bovendien op door haar uiterst verzorgde taal. Tal van kleine details vertellen ons dat Surdiacourt onze taal respecteert en correct hanteert.
 
"Als Geraardsbergenaar die dankzij de vaardige tussenkomst van dokter Broeckaert destijds op de wereld kwam, werd ik door dit boek zodanig gefascineerd dat ik het eerst volledig moest hebben gelezen alvorens ik er iets kon over schrijven", aldus Albert Schrever.
 
De grote literaire waarde van de studie is niet alleen te danken aan het boeiend leven en het indrukwekkend literair werk van Broeckaert maar evenzeer aan het taalkundig talent en het schitterend en exemplarisch taalgebruik van Surdiacourt. Regelmatig verschijnen bibliografieën maar die over Broeckaert verdient een grote onderscheiding. "Het Sint-Jozefsinstituut, in de wandeling "'t Karmelieten" genoemd, mag trots zijn op de auteur en zijn oud-leerling en architect Dirck Surdiacourt en in niet mindere mate op diens goede en aan Covid helaas veel te vroeg overleden vriend, de historicus Jacques De Ro. Diens grondig herwerkte licentiaatsverhandeling over de Geraardsbergse bankiersdynastie wordt eerlang opnieuw uitgegeven in Geraardsbergen", vertelde  Albert Schrever
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief