GROEN GERAARDSBERGEN stelt vast dat Geraardsbergen ter plaatse blijft trappelen wat het fietsbeleid betreft

C21

GROEN GERAARDSBERGEN stelt vast dat Geraardsbergen ter plaatse blijft trappelen wat het fietsbeleid betreft

Editie_geraardsbergen_manneke_pis_2__kopie_
Illustratiebeeld foto marc colpaert
 
In een grote publieksbevraging konden alle Vlaamse fietsers het afgelopen najaar het fietsbeleid binnen hun gemeente beoordelen. In totaal brachten meer dan 27.000 deelnemers online een stem uit. In Geraardsbergen vulden 155 inwoners de fietsenquête in. Globaal behaalde de stad een score van 5 op 10. Net zoveel als het jaar voordien. Dit is het resultaat van een bevraging bij de fietsers over de kwaliteit van de fietsinfrastructuur, -beleving en -communicatie van Geraardsbergen. 
 
Qua beleving (5/10) stelt men vast dat er nog heel wat inspanningen moeten gedaan worden om kinderen veilig naar school te laten fietsen. Ouderen vinden het niet veilig om in Geraardsbergen met een gerust hart te fietsen. Ook op het gebied van infrastructuur (5/10) kan er nog heel wat gebeuren. Het veilig en vlot oversteken van kruispunten blijft een probleem, alsook het onderhouden van de fietspaden. Het op veilig en comfortabel stallen van fietsen wordt als onvoldoende ervaren. Op het vlak van communicatie (6/10) scoort Geraardsbergen iets beter door het aanmoedigen van actief fietsen en het duidelijk communiceren van fietsroutes.
 

Reeds in 2021 liet Groen Geraardsbergen zijn bekommernissen aan de stad weten. Echter tot op heden worden de weinige inspanningen van de stad door de fietsers gewaardeerd. Voor Groen moet er meer geïnvesteerd worden in o.a. fietsstraten en verhoogde fietspaden. De stad lanceert heel wat interessante ideeën, maar tot op heden is hiervan weinig te merken. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 29 nov 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief