GERAARDSBERGEN - Ontmoetingscentrum De Lelie opent de deuren

C21

GERAARDSBERGEN - Ontmoetingscentrum De Lelie opent de deuren

Big-geraardsbergen-40
Op zaterdag 16 maart 2024 opent de nieuwe bib de deuren in Ontmoetingscentrum De Lelie
 

Op zaterdag 16 maart 2024 opent de nieuwe bib de deuren in Ontmoetingscentrum De Lelie in de Denderstraat. De échte, feestelijke opening volgt op zaterdag 20 april 2024. De huidige bibliotheek sluit vanaf donderdag 29 februari 2024. Gedurende twee weken wordt onder meer het volledige boekenarsenaal overgebracht naar de nieuwe locatie.

De bibliotheek in Geraardsbergen huist vandaag in de Gasthuisstraat in een ouder gebouw met veel kleine kamertjes en trappen. Ontmoetingscentrum De Lelie maakt komaf met die ongemakken. Dankzij o.a. een hellend vlak en een lift is het gebouw sterk toegankelijk, ook voor personen met een lichamelijke beperking.

De bib is er te vinden op het gelijkvloers en de eerste verdieping. Licht en ruimte staan er centraal, met heel wat mogelijkheden om ook cultuur, vorming en ontspanning aan te bieden. Zo is er een speciale gaming ruimte en een multifunctioneel amfitheater.

Vanaf donderdag 29 februari 2024 sluit de bib de deuren op de huidige locatie en start de verhuis van het volledige boekenarsenaal. Op zaterdag 16 maart gaat de bib open in Ontmoetingscentrum De Lelie.

Bibliotheekgebruikers die boeken hebben uitgeleend en die normaal gezien na 29 februari zouden moeten terugbrengen, zien hun uitleentermijn automatisch verlengd zodat zij geen boete krijgen voor laattijdig terugbrengen.

Van zodra de bibliotheek opent op 16 maart in de Denderstraat gelden nieuwe openingsuren:

•             Maandag: 13 tot 18 uur

•             Dinsdag: 10 tot 12 uur en 15 tot 17 uur

•             Woensdag: 12 tot 19 uur

•             Donderdag: 10 tot 12 uur en 15 tot 17 uur

•             Vrijdag: 13 tot 18 uur

•             Zaterdag: 9 tot 16 uur

Ook de ondersteunende, administratieve stadsdiensten en de burgemeester verhuizen mee naar Ontmoetingscentrum De Lelie. Dat gebeurt vanaf dinsdag 5 maart 2024.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jan 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief