Karolien Matthys neemt de titel 3-Band dames mee naar GERAARDSBERGEN

C21

Karolien Matthys neemt de titel 3-Band dames mee naar GERAARDSBERGEN

_dsc5697
Karolien Matthys,behaalde goud op het Belgisch Kampioenschap 3-band biljart
 

Karolien Matthys, lid van KBC Ons Huis, zette een indrukwekkende prestatie neer op het Belgisch Kampioenschap 3-band biljart. Ze behaalde de felbegeerde gouden medaille in Blankenberge.

Als specialist in vrijspel, heeft ze al bewezen dat ze tot de absolute top behoort. Ze behaalde al meerdere malen het podium op de Europese Kampioenschappen: zilver in april 2013 in het Duitse Brandenburg, goud in 2017 in Rosmalen Nederland, brons in 2018 in het Franse Ronchin en zilver in april 2022 in het Oostenrijkse Melk. Karolien werd ook al eens Belgisch Kampioen 200 vrij op matchbiljart in Buizingen en nu werd ze Belgisch Kampioen 3-band biljart

Ze versloeg er op de Multi’s de 2 topfavorieten Danielle le Bruyn en Jaimie Buelens en eiste de titel op met 6 matchpunten en een gemiddelde net onder een 0,5 (0,425). Het was het resultaat van een toernooi waarin ze startte met winst op Danielle le Bruyn (25-19 in 50 beurten). De 2de partij verloor Karolien van Marie-Rose Rouffa, vervolgens won ze van Jaimie Buelens (19-16 in 50 beurten) en tenslotte in de strijd voor de nrs 1 en 2 won ze opnieuw in een thriller tegen Danielle le Bruyn met (23-22 in 50 beurten).

Karlien heeft een lange reis afgelegd, van haar eerste biljarttafel op 13-jarige leeftijd waar ze samen haar jouw broer in de zaak van je ouders speelde, over de diverse podia van de Europese Kampioenschappen vrij tot het goud van het Belgisch Kampioenschap 3-banden. Ze heeft obstakels overwonnen, momenten van twijfel doorstaan maar toch altijd je passie voor het spel behouden. Haar terugkeer naar het groene laken na een onderbreking van 15 jaar getuigt van haar vastberadenheid en liefde voor onze sport.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief