Actiecomite lanceert petitie tegen mega windturbines in GERAARDSBERGEN

C21

Actiecomite lanceert petitie tegen mega windturbines in GERAARDSBERGEN

Actiecomit___stop_windturbines
Julie Van Dessel, Bruno Magnus en Marco Küchler van het Actiecomité Stop Windturbines

De stad Geraardsbergen beslist in mei 2024 over de plaatsing van tien windturbines in Geraardsbergen. De geplande windturbines zijn mastodonten van 225 meter hoog, die de natuur, het landschap en de omwonenden zwaar zullen belasten.

Verontruste burgers van Geraardsbergen hebben het Actiecomité Stop Windturbines opgericht en vragen om de petitie tegen deze windturbines te ondertekenen op www.stopwindturbines.be.

Bruno Magnus van Stop Windturbines zegt: “Het landschap van Geraardsbergen, als toeristische trekpleister met de Muur en de Oudenberg, verandert definitief door deze gigantische windturbines. Bovendien verstoren die het vogel- en vleermuizenbestand, inclusief onze Europees beschermde vleermuizensoorten. De windturbines komen vlakbij erkende bufferzones voor broedgebieden en pleistergebieden voor vogels, zoals de broedplaatsen van ooievaars in de Boelaremeersen. Onaanvaardbaar!”

Julie Van Dessel, bestuurslid van het actiecomité, voegt toe: “Ik ben in Geraardsbergen komen wonen voor het schone landschap, de rust, de natuur en voor mijn gezondheid. Die enorme windturbines zullen zorgen voor voortdurende slagschaduwen en flikkerend zonlicht. Bij sommige mensen kan dat epileptische aanvallen veroorzaken. De windturbines zullen ook dag en nacht hoorbaar zijn. Er zijn diverse onderzoeken die aantonen dat deze geluidshinder een negatieve impact heeft op de gezondheid.”

Voorzitter Marco Küchler voegt toe: “De landschappelijke impact van de windturbines komt bovenop de impact van de geplande kazerne van 60 hectare (‘Kwartier van de Toekomst”) in Geraardsbergen. In plaats van rust en natuur komen we hier op termijn in een semi-industriële omgeving terecht. Daarom vragen we iedereen om de petitie tegen deze windturbines te ondertekenen op www.stopwindturbines.be. Als het stadsbestuur niet wil luisteren, zullen we de toekenning van vergunningen zo lang mogelijk tegenwerken.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 feb 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 26 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 24 feb 2024
Marc Colpaert | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 21 feb 2024
Jimmy GODAERT | 16 feb 2024

archief