Geraardsbergen - Recordaantal klachten windturbines Stop Windturbines vraagt koerswijziging stadsbestuur

C21

Geraardsbergen - Recordaantal klachten windturbines Stop Windturbines vraagt koerswijziging stadsbestuur

Actiecomit___stop_windturbines_2
Julie Van Dessel, Bruno Magnus en Marco Küchler van het Actiecomité Stop Windturbines.
 

Uit cijfers die Vlaams Parlementslid Johan Deckmyn (Vlaams Belang) kreeg van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) blijkt dat er in 2023 een recordaantal klachten over windturbines was. Het stadsbestuur van Ninove heeft inmiddels beslist om geen nieuwe windturbines te plaatsen. Het Actiecomité Stop Windturbines vraagt het stadbestuur van Geraardsbergen om ook haar koers te wijzigen en geen tien 225 meter hoge megawindturbines te plaatsen.

Bruno Magnus van Stop Windturbines zegt: “ Minister Demir heeft in 2022 de vergunningsprocedure versneld, waardoor steeds meer burgers hun kans op inspraak missen. Bovendien zijn de provincies buitenspel gezet in de nieuwe procedure. De bedoeling is om zo snel mogelijk zoveel mogelijk nieuwe windturbines te plaatsen om de EU-klimaatdoelstellingen te halen. Daarmee verhogen de verantwoordelijke politici hun kansen om later een vetbetaald EU-postje te krijgen, ook al gaat dat ten koste van de belangen van hun eigen bevolking.”

Julie Van Dessel, bestuurslid van het actiecomité, vult aan: “De partijen in de Vlaamse regering (Open VLD, N-VA en CD&V) zetten hun lokale mandatarissen onder druk om mee te werken aan deze plannen. En dit spel kent geen grenzen. Het is geen toeval dat de Vlaamse overheid geen normen heeft vastgelegd voor het maximaal aantal windturbines op een bepaalde oppervlakte. Op andere plaatsen, zoals Brecht en Loenhout, is het begonnen met een klein aantal windturbines maar worden er nu voortdurend nieuwe windturbines toegevoegd.” 

Voorzitter Marco Küchler voegt toe: “Daarom geloven we het stadsbestuur van Geraardsbergen niet als ze zeggen dat er eigenlijk maar plaats is voor één bijkomende windturbine in Geraardsbergen. In mei wordt er al beslist, daarom moeten we nu in actie komen en vragen we iedereen om de petitie tegen de windturbines te ondertekenen op www.stopwindturbines.be.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief