Politiezone GERAARDSBERGEN/Lierde treedt kordaat op tegen onsportief gedrag tijdens Omloop Het Nieuwsblad

C21

Politiezone GERAARDSBERGEN/Lierde treedt kordaat op tegen onsportief gedrag tijdens Omloop Het Nieuwsblad

Cpztbhml_400x400
korpschef Patrice De Mets
 

De politiezone Geraardsbergen/Lierde veroordeelt het onsportieve gedrag tijdens de Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag 24 februari. Bij de doortocht op de iconische Muur van Geraardsbergen kreeg wielrenster Marianne Vos een beker met vermoedelijk bier vol in haar gezicht gegooid door een gefrustreerde toeschouwer. De politie kon de dader ondertussen identificeren en uitnodigen voor verhoor.

Vorige zaterdag vond de Omloop Het Nieuwsblad plaats, met een doortocht op de iconische Muur van Geraardsbergen. Helaas werd dit prachtige sportevenement overschaduwd door een incident waarbij Marianne Vos, één van de deelneemsters aan de vrouwenwedstrijd, een beker drank in het gezicht kreeg gegooid door een toeschouwer. Dit incident leidde tot verontwaardiging binnen het wielermilieu.

Onmiddellijke actie door politie met identificatie van de dader

Net zoals voor vele toeschouwers en sportcommentatoren kon ook voor politie Geraardsbergen/Lierde dergelijk gedrag absoluut niet door de beugel. Zij hebben onmiddellijk gereageerd op het voorval.

“Direct na het incident hebben we alle nodige stappen ondernomen en kordaat opgetreden. Er werd een proces-verbaal opgesteld voor 'slagen en verwondingen' en de dader werd ondertussen geïdentificeerd. Wij hebben deze persoon uitgenodigd voor verhoor om zijn verantwoordelijkheid op te nemen voor zijn gedrag” zegt korpschef Patrice De Mets.

 Positieve boodschap

Politie Geraardsbergen/Lierde wil benadrukken dat dergelijk incident niet zonder gevolgen zal blijven en ze hoopt met deze kordate aanpak een helder signaal te geven naar alle sportliefhebbers en deelnemers. De strafrechtelijke beoordeling ligt bij het parket, maar het is belangrijk te onderstrepen dat de dader verantwoordelijkheid zal moeten nemen voor zijn daden.

“Wij willen vooral duidelijk maken dat de politie altijd actief en snel maatregelen neemt bij zo’n incidenten, ongeachte eventuele tegenstrijdige beweringen. Wij staan achter onze atleten en veroordelen elke vorm van onsportief gedrag. Wij moedigen iedereen aan om respect te tonen voor elkaar en voor de sport” klinkt het.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 feb 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief