GERAARDSBERGSE schoolkinderen verhuizen laatste kinderboeken van oude bibliotheek naar ontmoetingscentrum De Lelie

C21

GERAARDSBERGSE schoolkinderen verhuizen laatste kinderboeken van oude bibliotheek naar ontmoetingscentrum De Lelie

557
Bibliotheek Geraardsbergen
 

Op donderdag 14 maart vormen 1.700 lagereschoolkinderen een menselijke ketting van de oude bibliotheek in de Gasthuisstraat naar ontmoetingscentrum De Lelie in de Denderstraat. Samen verhuizen ze de laatste 400 kinderboeken en geven zo de laatste voorzet voor de opening van de nieuwe bib op zaterdag 16 maart.

Momenteel is de oude bibliotheek in de Gasthuisstraat gesloten. De duizenden boeken, strips, dvd’s… kunnen vanaf 16 maart ontleend worden in ontmoetingscentrum De Lelie. De allerlaatste 400 kinderboeken gaan echter niet mee de verhuisdozen in. Zij worden de stad doorgegeven via 1.700 paar kinderhanden.

“Scholen zetten het hele jaar door sterk in op leesbevordering en -plezier. Schoolkinderen zijn dan ook een van de meest trouwe bezoekers van onze bib. Daarom dat we hen nauw betrekken bij de verhuis naar ontmoetingscentrum De Lelie. Zij geven de laatste 400 kinderboeken door en trekken op die manier de deur van de oude bibliotheek achter zich dicht”, zegt schepen Jimmy Colman.

De menselijke ketting die de schoolkinderen vormen is niet de enige activiteit op 16 maart. In de voormiddag gaan de kinderen eerst op zoektocht via posters die in de vitrines bij de Geraardsbergse handelaars hangen. Die zoektocht kadert helemaal in het thema van de jeugdboekenmaand, namelijk “sport en spel”.

Vanaf 12 uur verzamelen de kinderen in jeugdcentrum De Spiraal en worden ze via een ludiek filmpje warm gemaakt om mee de ketting te vormen. Reuzenkind Kinneke Baba zal het eerste boek doorgeven. 

Samen met alle aanwezige leerkrachten zorgt ook de Sportdienst voor de nodige randanimatie.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief