GERAARDSBERGEN krijgt OverKop-huis

C21

GERAARDSBERGEN krijgt OverKop-huis

Overkop_website-1180x435
 

Vlaanderen krijgt 23 nieuwe OverKop-huizen, waaronder eentje in Geraardsbergen. Met deze uitbreiding wil de Vlaamse overheid nog meer sterke professionele netwerken creëren waar jongeren dicht bij huis terecht kunnen met hun zorgen en problemen.

OverKop-huizen zijn toegankelijke, laagdrempelige plekken waar jongeren tot 25 jaar welkom zijn om te chillen en leuke activiteiten te doen. Het is een veilige plek waar ze ook een luisterend oor vinden en beroep kunnen doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen. Daarnaast zijn jongeren er welkom voor allerlei activiteiten die het mentaal welzijn bevorderen en bespreekbaar maken.

We zijn zeer blij dat er een OverKop-huis naar Geraardsbergen komt. Doordat jongeren bij OverKop ook gewoon in hun vrije tijd samenkomen, bereiken we hen beter. De soms moeilijke stap naar professionele ondersteuning wordt hierdoor makkelijker en sneller gezet”, zegt schepen van Jeugd Fernand Van Trimpont.

Het OverKop-huis krijgt een plaats in jeugdcentrum De Spiraal, en wordt in samenspraak met jongeren ontwikkeld. Ben je tussen 12 en 25 jaar? Bezorg dan je mening via het online invulformulier: https://forms.office.com/e/nSExjHpC4m. Wil je graag verder meewerken aan de invulling van het OverKop-huis? Mail naar jeugddienst@geraardsbergen.be of contacteer hen via Facebook of Instagram ‘Giesbaargse Jeugd.’

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief