Vierdejaars GO! atheneum GERAARDSBERGEN krijgen boeiende lessenreeks striptekenen van scenarist en tekenaar

C21

Vierdejaars GO! atheneum GERAARDSBERGEN krijgen boeiende lessenreeks striptekenen van scenarist en tekenaar

Img_20240220_091441838
Ingrid De Vuyst en Staf Sunaert geven workshop striptekenen
 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde Birgit Niemegeers, leerkracht artistieke expressie op het GO! atheneum Geraardsbergen, weer een boeiende lessenreeks rond striptekenen.

B. Niemegeers: “Dit schooljaar kregen we opnieuw bezoek van Staf Sunaert, scenarist, en Ingrid de Vuyst, (strip)tekenares. Deze creatievelingen reizen België en Frankrijk rond om hun liefde voor het beeldverhaal kenbaar te maken. Zij zijn liefhebbers en promotors van het beeldverhaal en ook de organisatoren van het befaamde Stripfestival in Geraardsbergen, dat binnenkort zal plaatsvinden op zondag 17 maart 2024.”

Mevr. Niemegeers gaat enthousiast verder: “Dit jaar konden de klassen 4LAT, 4GLA, 4ECW en 4TLW deelnemen aan een workshop rond het beeldverhaal, waarbij mythische figuren centraal stonden. Bij de start van de workshop werden de leerlingen ondergedompeld in de wereld van de strip. Ze kregen voorbeelden te zien van verschillende soorten stripverhalen, er werd besproken hoe een strip wordt ontwikkeld en welke invloeden er zijn op de creativiteit en stijl van de striptekenaar. De leerlingen kregen een basis portrettekenen en hun tekenstijl werd verder uitgediept door het creëren van een mythisch figuur.”

De resultaten zullen binnenkort vakkundig bekeken worden en uit deze creaties worden 3 winnaars gekozen die elk een prijs in ontvangst mogen nemen. Het GO! atheneum Geraardsbergen wil Staf, Ingrid en alle deelnemers bedanken voor hun inzet tijdens deze workshops en wedstrijd. Op 17 maart kunnen ze op het Stripfestival van Geraardsbergen hun prijs ophalen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief