GERAARDSBERGEN - Megawindturbines bedreigen beschermde vogels en vleermuizen

C21

GERAARDSBERGEN - Megawindturbines bedreigen beschermde vogels en vleermuizen

Ms-ooievaar-windturbines
AI impressie van gekwetste ooievaar voor windturbines
 

De plannen van het stadsbestuur van Geraardsbergen om tot tien honderden meters hoge windturbines te plaatsen bedreigen de broedplaatsen, rustplaatsen en trekroutes van Europees beschermde vogels en vleermuizen.

Julie Van Dessel  van Stop Windturbines zegt: ‘De plannen van het stadsbestuur zijn in strijd met het Provinciaal Beleidskader Windturbines van Oost-Vlaanderen, dat zegt: "Algemeen kan worden gesteld dat de onderzoeksresultaten in het binnen- en buitenland tot de aanbeveling leiden om nieuwe windturbineparken niet nabij belangrijke broed-, pleister-, rust- en doortrekgebieden te plaatsen van vogels en vleermuizen… Vogels en vleermuizen kunnen in principe schade ondervinden van windturbines door botsingen met de turbines en door verdringing uit de leef- en broedgebieden." Maar voor ons stadsbestuur zijn de financiële opbrengsten van de windturbines blijkbaar belangrijker dan onze beschermde vogels en vleermuizen.”

Bruno Magnus van Stop Windturbines vult aan: “In onze buurgemeente Ninove heeft het stadsbestuur deze maand negatief advies gegeven voor de plaatsing van een windturbine vanwege het gevaar voor beschermde vogels. In Geraardsbergen hebben we broedplaatsen van ooievaars en zelfs van de zeldzame ijsvogel op een paar kilometer afstand in vogelvlucht van de geplande windturbines. Wij vinden dat totaal onverantwoord uit het oogpunt van dierenbescherming. In mei wordt er door het stadsbestuur beslist over de windturbines, daarom vragen we iedereen om nu de petitie tegen de windturbines te ondertekenen op www.stopwindturbines.be.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 apr 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief