Lokaal Bestuur GERAARDSBERGEN opent sterrenregister voor stilgeboren kindjes

C21

Lokaal Bestuur GERAARDSBERGEN opent sterrenregister voor stilgeboren kindjes

Geboortebos_2_
Geboortebos
 

Om ouders van sterrenkindjes te steunen bij het verwerken van hun verdriet richt het lokaal bestuur van Geraardsbergen een sterrenregister op. Dit symbolisch register neemt stilgeboren kindjes op, ongeacht de duur van de zwangerschap.

Ouders die een kindje verliezen na minder dan 140 dagen zwangerschap konden wettelijk gezien geen aangifte doen. Met het sterrenregister brengt het lokaal bestuur daar verandering in. Ouders kunnen vanaf nu hun stilgeboren kindje registreren en krijgen zo erkenning voor hun verlies.

Het sterrenregister is er voor alle ouders die een kindje verliezen, ongeacht de duur van de zwangerschap. Ook kindjes die al een tijdje geleden stilgeboren zijn, kunnen geregistreerd worden. Om ouders ook een tastbare herinnering te geven, kunnen ze de naam van het overleden kindje laten graveren op de geboortepaal aan de speeltuin van De Maretak.

Schepen voor Burgerzaken Stephan De Prez: “Het feit dat een stilgeboren kindje officieel geen bestaansrecht heeft, maakt het extra pijnlijk. Er is geen groter verdriet dan dat van een ouder die een kind verliest. Dit geldt ook voor ouders van kindjes die tijdens de eerste maanden van de zwangerschap overlijden. Het sterrenregister is een symbolisch gebaar waarmee we troost en steun willen bieden in het rouwproces van de ouders”.

In samenwerking met Huis van het Kind worden verdere initiatieven uitgewerkt, zoals het inrichten van troostplekken voor sterrenkindjes.

Je kindje laten opnemen in het sterrenregister kan eenvoudigweg na telefonisch contact met de dienst Burgerlijke stand. Je vindt alle info en contactgegevens op de website: https://www.geraardsbergen.be/sterrenregister.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief