Willemsfonds GERAARDSBERGEN houdt een uiteenzetting over Holocaust en Strips

C21

Willemsfonds GERAARDSBERGEN houdt een uiteenzetting over Holocaust en Strips

Afbeelding1
Illustratiebeeld
 

Holocaust en strips … wat hebben ze gemeen?  Wel… strips bieden een manier om de gruwel van de Holocaust te tonen op een manier dat mensen het ‘kunnen verdragen’. Tijdens hun uiteenzetting laten Jimmy Godaert en Staf Sunaert u kennis maken met wetenswaardigheden rond de Jodenvervolging en krijgsgevangenschap en wordt er teruggekoppeld naar het hedendaagse nalatenschap van deze gebeurtenissen.

Wat was de eerste strip ooit uitgegeven rond concentratiekampen? Wie was Dina Babbitt? Welke 10 stadia doorloopt een genocidaal proces? Hoe ging het er aan toe in Breendonk? Hoe liep het af met de Antwerpse Mala Zimetbaum in Auschwitz? Wat is het verhaal van de 91-jarige Parijzenaar Joseph Weismann? Kent u het project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig? Wat hebben Franse dwangarbeiders met Werner Von Braun te maken? Hoe wakkerde een fictief boek het antisemitisme aan?

Al deze vragen worden beantwoord tijdens de voorstelling Holocaust en strips op 18 april om 19.30u in het Liberaal gebouw Markt Geraardsbergen

Inkom: WF leden 5 euro – niet leden 6 euro

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief