GERAARDSBERGEN -Pleisteractie 2024 Rode Kruis Vlaanderen start vandaag met CAMILLE als ambassadrice

C21

GERAARDSBERGEN -Pleisteractie 2024 Rode Kruis Vlaanderen start vandaag met CAMILLE als ambassadrice

Pleisteractie2024-rode-kruis-vlaanderen-pleister-1
pleisteractie 2024
 

Vanaf donderdag 18 april verkopen de vrijwilligers van Rode Kruis-Geraardsbergen-Lierde voor de 2de keer pleisters. Net zoals vorig jaar is het een grote witte pleister waar je zelf kleinere pleisters kan afknippen. De verpakking is nu ook hersluitbaar met een ziplock-sluiting. De pleisters kosten 10 euro en die opbrengst gaat integraal naar de werking van de lokale Rode Kruisafdeling en wordt ook aangewend om de lokale bevolking bij te kunnen blijven staan.

Met de opbrengst van de sticker- en pleisteracties van dit jaar en de afgelopen jaren, heeft Rode Kruis-Geraardsbergen-Lierde onlangs een nieuw interventievoertuig aangekocht; een noodzakelijke investering omdat het vorige voertuig de maximumleeftijd bereikt had. Gezien de grootte van het investeringsbedrag, loopt deze investering over meerdere jaren heen en zal ook de opbrengst van de pleisteractie van dit jaar hiervoor aangewend worden. De aankoop van dit nieuwe voertuig maakt ons wagenpark duurzamer en stelt de afdeling in staat om ook de komende jaren de bevolking bij te staan en materiaal en vrijwilligers te vervoeren naar lokale evenementen, in het kader van de lokale rampenwerking, enz.

Zangeres CAMILLE is de ambassadrice van deze pleisteractie van Rode Kruis-Vlaanderen en haar stripfiguurtje prijkt ook op de pleisterverpakking. CAMILLE steunt de actie met groot enthousiasme en kocht officieel de 1ste pleister van 2024!

CAMILLE: “Ik ben super vereerd om ambassadrice te zijn van de pleisteractie van Rode Kruis-Vlaanderen. Het Rode Kruis is een fantastische organisatie die zich dag en nacht inzet om mensen te helpen. Met de pleisteractie kunnen we samen een verschil maken en de werking van de lokale Rode Kruisafdelingen steunen. Ik roep dan ook iedereen op om een pleister te kopen en zo de lokale afdelingen te steunen!”

Na meer dan 60 jaar stickers verkopen, gooide Rode Kruis-Vlaanderen het in 2023 over een andere boeg. Duizenden vrijwilligers verkochten toen voor het eerst pleisters, een nuttig product met een duidelijke link naar Rode Kruis-Vlaanderen. Met succes: er werden bijna 400.000 stuks verkocht, goed voor een opbrengst van zo’n 4 miljoen euro. Met CAMILLE als ambassadrice, hoopt Rode Kruis-Vlaanderen dit jaar minstens even goed te doen.

Laurette Steenssens, Gemeenschapsvoorzitter Rode Kruis-Vlaanderen: “Om de meest kwetsbare mensen in de samenleving te blijven helpen hebben onze lokale afdelingen de inkomsten van de pleisterverkoop nodig. Het jeugdig enthousiasme en de populariteit van ambassadrice Camille zullen dit jaar ongetwijfeld bijdragen aan een succesvolle verkoop. Wij danken Camille dan ook om haar schouders onder onze pleisteractie te zetten.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief