Nils Van Bocxlaer van het GO! atheneum GERAARDSBERGEN bij laatste tien finalisten van de Olympiade Nederlands

C21

Nils Van Bocxlaer van het GO! atheneum GERAARDSBERGEN bij laatste tien finalisten van de Olympiade Nederlands

Nils_-_go__atheneum_geraardsbergen
Nils Van Bocxlaer
 

Nog even en we weten wie de vierde kampioen in de gymnastiek van de neerlandistiek wordt want op 20 april wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking aan de Universiteit van Antwerpen! Het GO! atheneum Geraardsbergen supportert natuurlijk voor haar leerling Nils Van Bocxlaer uit het zesde jaar Latijn-Wiskunde, want hij is een van de laatste tien finalisten van de Olympiade Nederlands 2024.

Voor het finaletraject maakt hij "(e)en opvoeringsanalyse van 'Lippijn', een Middelnederlandse ‘sotternie’ over overspel en pantoffelhelden". Aan de hand van de tekst, foto's van het handschrift en wetenschappelijke artikelen onderzoekt Nils hoe dit geestige toneelstuk werd opgevoerd in de middeleeuwen. Hij wordt daarin bijgestaan door dr. Elisabeth de Bruijn, expert in de oude letterkunde aan de Universiteit van Antwerpen.

Het GO! atheneum Geraardsbergen is heel fier op de prestatie van Nils en wenst hem heel veel succes. Nils, die in Geraardsbergen woont, is ook de zoon van leerkracht Engels, mevr. De Reyst, die op het GO! atheneum Geraardsbergen lesgeeft. Taalgevoel zit dus duidelijk in de familie.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief