Nils Van Bocxlaer (GO! Atheneum GERAARDSBERGEN) wint zilveren medaille op olympiade Nederlands

C21

Nils Van Bocxlaer (GO! Atheneum GERAARDSBERGEN) wint zilveren medaille op olympiade Nederlands

Nils_met_promotor_elisabeth_de_bruijn
Nils en promotor Elisabeth De Bruijn

Nils Van Bocxlaer, die Latijn-Wiskunde volgt in het zesde jaar secundair op het GO! atheneum Geraarsbergen, kreeg de zilveren medaille op de olympiade Nederlands voor zijn onderzoek naar de opvoering van de Middelnederlandse ‘sotternie’ Lippijn.

Het directieteam, mevrn. Janssens en Van den Stockt van het GO! atheneum Geraardsbergen, zijn enorm fier op de fantastische prestatie van hun pupil: “Nils sleepte de tweede plaats binnen op 2200 deelnemers uit 70 scholen uit Vlaanderen en Nederland. Dit vond plaats als onderdeel van het Excellentiefonds 2023-2024/ de Lage Landen Competitie, in samenwerking met de Taalunie, de UA en het Vlaams talenplatform. Dit is een prestigieuze olympiade en Nils kreeg als finalist professionele ondersteuning van dr. Elisabeth de Bruijn (expert oude letterkunde aan de Universiteit Antwerpen).”

Nils heeft enorm genoten van het hele traject en is heel fier dat hij als tweede is geëindigd: “Voor het finaletraject maakte ik "(e)en opvoeringsanalyse van 'Lippijn', een Middelnederlandse ‘sotternie’ over overspel en pantoffelhelden". Aan de hand van de tekst, foto's van het handschrift en wetenschappelijke artikelen onderzocht ik samen met mentor de Bruijn hoe dit geestige toneelstuk werd opgevoerd in de middeleeuwen. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen en met echte notabelen in de Neerlandistiek mogen spreken. De prijzen daarbovenop zijn echt wel een kers op de taart.”

Het GO! atheneum Geraardsbergen feliciteert Nils en wenst hem veel plezier op zijn Erasmusreis die hij momenteel beleeft in Porto met de andere leerlingen van 6ASO.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 31 mei 2024

archief