Wil team GERAARDSBERGEN de kiezers een rad voor hun ogen draaien?

C21

Wil team GERAARDSBERGEN de kiezers een rad voor hun ogen draaien?

271711269_287625770052661_433166448234950980_n
Emma Van der Maelen
 

Vooruit en Groen Geraardsbergen hebben steeds duidelijke taal gesproken als het over het Kwartier van de toekomst gaat: deze heeft geen plaats in Geraardsbergen. Elke gemeenteraad, elk informatiemoment en elke gelegenheid hebben we onze bezorgdheden geuit over de komst van een kazerne in de Godsbergkouter of elders in Geraardsbergen. Elke keer botsten we tegen het standpunt van Open VLD en CD&V (team Geraardsbergen) dat de kazerne belangrijk was voor de toekomst én de tewerkstelling van Geraardsbergen. Het uitgelezen dossier waarmee men Geraardsbergen op de kaart kon zetten konden we bij monde van Ann Panis en Fernand Van Trimpont meermaals horen.

“Groot was onze verbazing dan ook te lezen dat hetzelfde team Geraardsbergen (CD&V Geraardsbergen) met plezier aankondigde dat de kazerne van de toekomst niet naar de Godsbergkouter komt!” zegt Emma Van der Maelen

Van in het begin was het duidelijk dat er binnen de Geraardsbergse bevolking geen draagvlak was voor de komst van een kazerne van de toekomst. De vele protestacties en zwarte vlaggen maken dat elke dag nog duidelijk. Dwingt de hete adem van de gemeenteraadsverkiezingen CD&V nu tot een bocht van 180 graden? Of probeert team Geraardsbergen van 2 walletjes te eten waardoor het onduidelijkheid of er nu een kazerne komt op het grondgebied van Geraardsbergen.

“Wil deze aankondiging zeggen dat de kazerne van de toekomst dan gewoon op een andere plaatst in Geraardsbergen komt?” vraagt Patrick Franceus zich af.  Want Open VLD en CD&V hebben door de officiële kandidatuurstelling de federale regering overtuigd om dit project naar Geraardsbergen te halen. “Vooruit en Groen Geraardsbergen hebben in het verleden enkele keren duidelijkheid gevraagd over die befaamde alternatievenstudie, maar nooit een duidelijk antwoord gekregen over welke gebieden in Geraardsbergen nog in aanmerking zouden komen” vult Van der Maelen aan.

Hoog tijd dus voor duidelijkheid want blijkbaar is er binnen deze meerderheid geen eensgezindheid meer over dit dossier. Kan CD&V en team Geraardsbergen eens duidelijk maken welk standpunt ze nu innemen want hun geloofwaardigheid staat op het spel.  Om het met de woorden van Yves Leterme te zeggen: “ Wie gelooft die mensen nog?”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 31 mei 2024

archief