Op wandel met en nadien BBQ bij Tuinhier GERAARDSBERGEN

C21

Op wandel met en nadien BBQ bij Tuinhier GERAARDSBERGEN

404498449_668356572075790_4339917598980770011_n
Illustratiebeeld
 

Hou 2 juni NM vrij want de Koninklijke Maatschappij Werk der Volkstuinen Tuinhier Geraardsbergen vzw organiseert zijn traditionele wandelnamiddag gevolgd door een heerlijke barbecue.

De start van de tocht is voorzien om 14u aan zaal St Bavo, Hoge Buizemont 165, en doet natuurreservaat De Rietbeemd aan. Natuurgids Willem Boonen zal de geïnteresseerde wandelaars begeleiden. Goede stapschoenen worden aangeraden!

Om 17 u worden wandelaars, niet-wandelaars, leden, niet-leden, verwacht op de barbecue in dezelfde zaal St Bavo. Volwassenen kunnen voor 20 euro genieten van een aperitief, een koude schotel aangevuld met 3 stuks vlees, incl saus; maar ook een veggie-schotel behoort tot de mogelijkheden. Kinderen betalen 12 euro.

 

Waarom steeds een wandeling? Omdat tuiniers zich sterk verbonden weten met de natuur en zelf steeds veel belangstelling hebben voor het leefmilieu, klimaat, planten en dieren, alsook beleidsevoluties daarover sterk opvolgen. Tuiniers beseffen dat productie van voeding en korte keten belangrijk zijn en dit best in goede relatie met onze omgeving en biotoop gebeurt.

Waarom gevolgd door een barbecue? Tuinhier G’bergen beseft dat, alhoewel het lidmaatschap een gezinslidmaatschap is, niet iedereen in het gezin in dezelfde mate streeft om elke maand de vormingsavonden omtrent een tuinonderwerp bij te wonen. Anderzijds  houdt TH G eraan om de barbecue als een gezellig onderonsje met leden, niet-leden, sympathisanten, geïnteresseerden in het tuingebeuren te laten verlopen. Want is samen eten niet de beste olie voor de vriendschap onderling en het engagement ten bate van de vereniging. Daarenboven, indien deze festiviteit een weinig geld in het laadje brengt, kunnen voormelde vormingsavonden hopelijk gratis worden behouden, een prioritair streven van de vereniging!

Aandachtspunt: schrijf tijdig in , nl ten laatste op 25 mei via de bestuursleden of via volkstuinen.gbergen@gmail.com. Voor bijkomende info raadpleeg eventueel www.volkstuinengeraardsbergen.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mei 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 31 mei 2024

archief