GERAARDSBERGSE oud-Scouts en oud-Gidsen stellen tentoon

C21

GERAARDSBERGSE oud-Scouts en oud-Gidsen stellen tentoon

Scout
Archiefbeeld Scouts en Gidsen Geraardsbergen
 

Enkele leden van  GOSOG (Geraardsbergse oud-Scouts en oud-Gidsen) staken twee jaar geleden de koppen bij elkaar  om de geschiedenis van de Geraardsbergse Scouts en Gidsen te achterhalen.

Intussen werden er heel wat documenten, oude vlaggen, oude uniformen, insignes, Manneken-Pis in uniform en meer dan drieduizend foto's verzameld.

Benieuwd wat er allemaal bijeen gebracht werd?

Kom dan zeker eens naar de tentoonstelling in de musea van Hunnegem, Gasthuisstraat 104 Geraardsbergen op zondagen 16 en 30 juni, 14 en 28 juli en 11 en 25 augustus, telkens van 14 tot 18 uur. Inkom 5,00 euro voor Musea Hunnegem. Tijdens de tentoonstelling is er een rondleiding krijgen door aanwezige oud-leden.

Op zondag 30 juni is de inkom gratis voor leden van jeugdverenigingen in uniform en op zondagen 30 juni en 11 augustus is er telkens een gratis geleide wandeling langs ex-lokalen van scouts en gidsen. Aanvang om 15 uur aan de ingang van de musea Hunnegem.

Boek

Ter gelegenheid van deze jubileumviering publiceerde GOSOG het herdenkingsboek. “De skoeten en gidsen van Giesbaargen 1916-2023” Het boek is te koop tijdens de tentoonstelling. Wil je er zeker van zijn dat je een exemplaar kan bekomen, schrijf dan 20,00 euro (meer mag ook natuurlijk) over op rekening BE36 9734 8103 7481 op naam van GOSOG, met vermelding “Herdenkingsboek” . (Vermeld ook je mailadres gebruik “at” in de plaats van @).      

Ook de huidige scoutsgroep ‘AKABE Geraardsbergen’, een jeugdbeweging die zich richt op kinderen met extra zorgnoden, werkt mee aan  deze organisatie.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2024
Jimmy GODAERT
Jimmy GODAERT
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 31 mei 2024

archief