De perfecte voorbereiding op het voorjaar

C21

De perfecte voorbereiding op het voorjaar

Pexels-photo-992734
 

Wanneer het voorjaar begint, dan is het voor de meesten het moment om het huis eens grondig schoon te maken. De bank van de muur, de kastjes opruimen en vooral eens goed schrobben op de plekjes waar je normaliter met het schoonmaken niet komt. Vaak zien we, dat wanneer de eerste zonnestralen in maart tevoorschijn komen, we massaal thuis aan de slag gaan. De vitamine D die we door het schijnen van de zon tot ons krijgen, zorgt voor een positieve vibe op onze gemoedstoestand. Wil jij je goed voorbereiden op het voorjaar, dan zijn dit zaken die het je een stuk makkelijker maken.

 

Grote voorjaarsschoonmaak

Waar we bij het normale schoonmaken, toch vaak met een uur of 2 wel klaar zijn, geldt dit voor de grote voorjaarsschoonmaak absoluut niet. Alles wordt letterlijk uit de kast getrokken om ons huis helemaal zomerklaar te maken. Niet alleen het schrobben van onze laminaat, pvc of gietvloer, maar ook het grondig poetsen van de plinten behoort tot één van de vele taken die komt kijken bij deze grote schoonmaak. Vaak is het handig van boven naar beneden te werken en hier één of zelf meerdere dagen voor uit te trekken.

 

De meubels aan de kant, je gordijnen in de was en vergeet niet je deuren tegen elkaar open te zetten. Zo kan het direct ook even heerlijk luchten, terwijl jij je huis aan het schoonmaken bent. Maak voor jezelf een lijstje met zaken die je absoluut gedaan wilt hebben, hierbij is het handig per kamer of ruimte een kleine checklist te maken. Zo weet je aan het einde zeker, dat je alles hebt gehad.

 

Tuin

Niet alleen je huis is eens per jaar toe aan een grondige schoonmaakbeurt. Ook onze tuin heeft de nodige voorbereiding nodig voordat hij weer prachtig in bloei kan komen te staan tijdens de zomermaanden. Voor wie de tuin winterklaar heeft gemaakt, zal merken dat het in het voorjaar een stuk sneller gaat. Wanneer je aan de slag gaat, is het verstandig zowel je tuin als alles daaromheen aan te pakken. Het poetsen van je tuinset, het in de epoxy zetten van je schutting en ook het reinigen van je tegels behoort bij de voorbereidingen op het zomerseizoen. Omdat het weer in Nederland in het voorjaar nog wel eens wisselvallig kan zijn, is het nog niet verstandig ook al direct je tuinkussens buiten neer te leggen. Berg deze dus tijdelijk op in je garage, schuur of kussenbox. Wanneer de zon dan gaat schijnen, haal je ze eenvoudig tevoorschijn.

 

Vloer

Wat we vaak zien, is dat de vloer zowel in huis buiten niet voldoende wordt onderhouden. Tijdens het voorjaar is dit het perfecte moment om ook je vloer even een grondige opfrisbeurt te geven. Heb je een houten vloer, dan is het belangrijk deze periodiek in de lak te zetten. Een epoxyvloer daarentegen moet met enige regelmaat worden gepolijst. Ondanks de sterke toplaag, kan deze door de vele aanrakingen naar verloop van tijd een doffe uitstraling krijgen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Redactie Editiepajot | 13 nov 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief